MojWindows

Microsoft pred pár dňami (19. septembra) reagoval na situáciu ohľadom hlásených problémov, ktoré majú súvisieť priamo s inštaláciou kumulatívnej aktualizácie KB4515384.

V aktuálnom prehľade známych, respektíve hlásených, neduhov uviedol, že problémy súvisiace s nesprávnym fungovaním ponuky Štart a funkcie pre vyhľadávanie naprieč systémom nebolo možné identifikovať ani replikovať. Funkcie tak majú fungovať korektne a vývojársky tím preto nemá čo v systéme opraviť.

Na problémy upozorňovalo viacero používateľov, no na základe aktuálneho vyjadrenia to vyzerá na ojedinelé incidenty, a nie situáciu, ktorá by zasiahla široký okruh používateľov. Napriek tomu ale nie je vôbec jasné, čo ich spôsobilo, prípadne spôsobuje. Zasiahnutí používatelia sa tak nedozvedeli prakticky nič o tom, ako si môžu pomôcť.

Microsoft uvádza len toľko, že hlásenia a celú situáciu bude naďalej podrobne monitorovať. Používateľov, ktorí na problémy narazia vyzýva, aby ich nahlásili cez systémový nástroj Centrum pripomienok (Win + F).

Zároveň odporúča vyskúšať integrované opravné nástroje „Riešenie problémov“, ktoré sa nachádzajú v systémových nastaveniach – sekcia Aktualizácia a zabezpečenie.

26.09.2019

+