MojWindows

Phil Spencer, šéf Xbox divízie, v rozhovore pre portál Gamespot dôrazne poprel, že by Microsoft okrem konzoly „Project Scarlett“ momentálne pracoval aj na variante so zameraním na streamovanie herného obsahu.

Informácie o tom, že pripravované sú dve nové konzoly, jedna výkonnejšia a druhá menej výkonná, no lacnejšia, sa objavili v polovici minulého roka. Na tohtoročnom veľtrhu E3 2019 bola ohlásená nová generácia konzol Xbox pod spomínaným označením „Project Scarlett“, ktorá sa ukázala byť tou výkonnejšou verziou – nástupcom Xbox One X. O žiadnej lacnejšej, respektívne inej, verzii nepadlo ani slovo.

Spencer špekulácie o prácach na konzole pre streamovanie hier poprel už v polovici júna pre portál Business Insider. Uviedol vtedy, že spoločnosť je aktuálne zameraná na jednu jedinú konzolu novej generácie – „Project Scarlett“.

Teraz informáciu, že žiaden iný variant konzoly Xbox sa (nateraz) nechystá, opäť zdôrazňuje. V rozhovore pre Gamespot uviedol aj to, že Microsoft za správne miesto pre streamovanie hier považuje smartfóny a konzoly zase vníma ako ideálne miesto pre lokálne hranie.

Viacero popredných portálov ako napríklad TheVerge alebo WindowsCentral pritom, s odvolaním sa na svoje dobre informované zdroje, tvrdí, že pôvodne sa skutočne počítalo s dvojicou konzol novej generácie – „Lockhart “ a „Anaconda“, no od týchto plánov bolo neskôr upustené.

Dôvodom mali byť obavy zo strany vývojárov a reorganizácia priorít s väčším zameraním na službu xCloud, pre ktorú má byť hlavným miestom obrazovka smartónov. Čo sa týka spomínaných vývojárov, pre nich sa vraj vytváranie hier s optimalizáciou pre dve konzoly s extrémne odlišnými parametrami ukázalo byť až príliš komplikované.

Náš tip
„Project Scarlett“ bude mať optickú mechaniku, využijeme aj súčasné príslušenstvo
21.08.2019

+