MojWindows

Microsoft plánuje aplikáciu Poznámkový blok efektívne oddeliť od operačného systému Windows 10. S vydaním budúcoročnej jarnej aktualizácie „20H1“ už aplikácia nebude tak hlboko prepojená so systémom, namiesto toho bude ponúkaná samostatne cez digitálny obchod Microsoft Store.

Aplikácia naďalej bude vo Windows 10 prítomná, no v praxi dôjde k tomu, že zmeny zavedené v Poznámkovom bloku sa k používateľom dostanú podstatne rýchlejšie, nakoľko nové verzie aplikácie bude možné okamžite sprístupniť cez Microsoft Store.

Pri súčasnom prepojení aplikácie s operačným systémom museli používatelia čakať na vydanie veľkých systémových aktualizácií, ktoré obsahovali novú verziu Poznámkového bloku. Novinky sa k nim teda dostávali v ideálnom prípade dvakrát do roka. Vývojári po novom budú môcť omnoho flexibilnejšie a rýchlejšie reagovať na hlásenie chýb a požiadavky.

Momentálne nie je jasné, či Microsoft pre Poznámkový blok pripravuje v blízkej budúcnosti nejaké dramatické vylepšenia a ohlásenou zmenou si pripravuje pôdu pre ich rýchlu distribúciu. V príspevku na oficiálnom blogu len spätne pripomína úpravy, ktoré boli zavedené za ostatný rok.

19.08.2019

+