MojWindows

Známa závodná hra Forza Motorsport 6 už o necelý mesiac dorazí do konca svojho životného cyklu. Zo strany vývojárov preto príde o akúkoľvek podporu a zároveň bude odstránená z ponuky digitálneho obchodu Microsoft Store.

Forza Motorsport 6 sa spolu so všetkým doplnkovým obsahom z ponuky Microsoft Store vytratí už 15. septembra. Po tomto termíne hru bude možné stále zakúpiť na fyzických médiách v rôznych obchodoch a bazároch. Rovnako tak by malo byť naďalej možné cez rôzne elektronické obchody získať licenčné kľúče. Tvorcovia totiž hovoria len o stiahnutí z ponuky obchodu „Xbox Live Marketplace“, na ktorý majú priamy dosah.

Pre súčasných majiteľov hry a rozšírení, prípadne pre tých, ktorí si hru alebo doplnkový obsah stihnú zakúpiť do 15. septembra, sa ukončením digitálneho predaja nič nezmení. To čo vlastnia si budú môcť ďalej ľubovoľne inštalovať.

Rovnaká situácia sa odohrala aj minulý rok v prípade titulu Forza Horizon 2. Ani teraz sa vývojári zo štúdia Turn 10 Studios nepodelili o presný dôvod, prečo musí byť hra odstránená z „digitálneho trhu“. Šeptom sa ale hovorí, že je to opäť o licenciách na používanie hudobného obsahu, ktorým už čoskoro vyprší platnosť.

Hra zdarma pre predplatiteľov Xbox Live Gold, doplnky s 95% zľavou

Forza Motorsport 6 je od 16. augusta až do 15. septembra bezplatne dostupná pre všetkých predplatiteľov služby Xbox Live Gold.

Pre tých, ktorí si chcú hru rozšíriť, je dostupná kompletná kolekcia „Forza Motorsport 6 Complete Ads-On Collection“, ktorá sa vo svetle aktuálneho oznámenia predáva s 95% zľavou za 4,99€. Táto akcia má platiť počas najbližších ôsmich dní, teda do 27. augusta.

19.08.2019
Zdroj: Turn 10 Studios

+