MojWindows

Forza Horizon 2, závodná hra z populárnej série, čoskoro dorazí na koniec svojho životného cyklu a k 30. septembru bude odstránená z ponuky digitálneho obchodu Xbox Marketplace. Z ponuky zmiznú aj všetky rozšírenia a herné doplnky.

Od tohto dátumu ju už viac nebude možné zakúpiť online a jedinou možnosťou ako ju získať sa stane zakúpenie fyzickej kópie z druhej ruky. Prostredníctvom oficiálneho webu o tom informovalo vývojárske štúdio Turn 10.

Ľudia, ktorí si hru digitálne zakúpia pred 30. septembrom ju budú môcť inštalovať a hrať bez akýchkoľvek obmedzení aj po jej odstránení z obchodu.

Forza Horizon 2 sa navyše tento mesiac nachádza v ponuke služby Games with Gold, takže pokiaľ máte aktívne predplatné môžete si ju pridať do svojho herného katalógu. Ako všetky hry získané cez ponuku Games with Gold, hrať ju budete môcť len s aktívnym predplatným Xbox Live Gold. Prípade si ju môžete zakúpiť v štandardnej edícii za 20€ a mať ju tak k dispozícii kedykoľvek.

Hoci tvorcovia neuvádzajú, čo presne stojí v pozadí tohto rozhodnutia, všeobecne sa špekuluje, že pravdepodobne pôjde o problémy s licenciami na hudobný obsah, ktoré boli zakúpené na dobu určitú a aktuálne im vypršala platnosť.

20.08.2018

+