MojWindows

Microsoft interne, svojim zamestnancom, začal prezentovať pripravované hybridné zariadenie s dvojicou obrazoviek označované kódovým názvom „Centaurus“. Informoval o tom portál TheVerge s odvolaním sa na zdroje oboznámené s plánmi Microsoftu.

Zamestnancom divízie, ktorí pracujú na nových produktoch, bolo premietnuté propagačné video, a súčasne im bol naživo ukázaný prototyp spomínaného hybridu.

TheVerge pripomína, že takáto demonštrácia zariadení pred ich oficiálnym oznámením je neštandardná, no v rámci interných zmien sa Microsoft snaží odkloniť od svojho tradičného tajnostkárstva. Súčasne to vraj môže znamenať, že produkt bude čoskoro dokončený a jeho predstavenie pre verejnosť sa blíži.

Portál dokonca odvážne špekuluje, že by k tomu mohlo dôjsť už počas najbližšieho pol roka. Na druhú stranu, portál ZDnet s odvolaním sa na svoje zdroje tvrdí, že potrebné softvérové zázemie nemusí byť pripravené skôr ako počas budúceho roka, takže na zariadenie si počkáme minimálne dovtedy.

„Centaurus“ s dvojicou obrazoviek má byť pripravovaný už viac ako dva roky, pričom má ísť o akýsi vzor pre úplne nový typ hybridných zariadení. Aktuálny prototyp zariadenia má byť viac podobný zrušenému tabletu Courier, než donedávna chystanému zariadeniu „Andromeda“, ktoré malo byť zrušené práve v prospech prác na „niečom väčšom“ – „Centaurus“.

„Centaurus“ má byť jedným z prvých zariadení, ktoré budú vybavené novým operačným systémom Windows Lite, stručne povedané odľahčenou a modernizovanou verziou vychádzajúcou zo zázemia Windows. Detaily o prezentovanom zariadení momentálne nie sú k dispozícii, no keďže Microsoft na október chystá prezentáciu noviniek z oblasti produktov Surface, je teoreticky možné, že reč skĺzne aj na „Centaurus“.

04.06.2019

+