MojWindows

Nedávna interná prezentácia chystaného hybridu „Centaurus“ so sebou priniesla aj niekoľko čiastkových informácií o tom, čím momentálne žije Microsoft. Ukážka prototypu, ktorá prebiehala pod taktovkou vedúcich pracovníkov, sa mala prakticky prekrývať s ďalšou reorganizáciou. Informoval o tom portál ZDnet s odvolaním sa na svoje dobre informované zdroje.

Ďalšia reorganizácia

Pretrasy v štruktúrach zoskupenia, ktoré sa venuje systémom Windows a pridruženým produktom, mali prebehnúť 31. mája, v rámci príprav na nový fiškálny rok. Microsoft sa už dlhšiu dobu snaží nájsť ideálne riešenie pre rozostavanie svojich pracovných tímov a ich následné začlenenie v korporátnej štruktúre.

Aktuálne zmeny sa majú týkať skupiny COSINE (Core OS a Intelligent Edge), konkrétne sa pretriasa otázka, ktoré tímy zo zoskupenia Windows by naďalej mali zostať jej súčasťou.

Medzitým boli tímy pracujúce na digitálnom atramente (Inking), službách pre uľahčenie prístupu (Accessibility) a službách umelej inteligencie (AI services) zaradené pod skupinu „kľúčových produktov“ za ktorú zodpovedá Joe Belfiore. Ten má, okrem iného, pod palcom tiež skupinu „mobilných a medziplatformových produktov“, kam od začiatku mája spadajú aj tímy OneNote, Sticky Notes a To-Do.

Pripravený xCloud

Predstavitelia Microsoftu v rámci interného podujatia svojim podriadeným demonštrovali aj funkčnú verziu chystanej služby xCloud pre cloudové hranie hier na prakticky ľubovoľnom type zariadenia. Súvisieť to malo s prípravou na prezentáciu pre herný veľtrh E3 2019.

Microsoft Teams pre rodinu

Ukážky sa dočkala aj nová verzia služby Microsoft Teams, ktorá je primárne určená pre uľahčenie tímovej práce vo firemnom sektore. Novinka „Microsoft Teams for life“ má predstavovať verziu pre bežných používateľov – na komunikáciu s rodinou a priateľmi. Experimentuje sa s funkciami pre zdieľanie polohy, zdieľaný kalendár a zdieľanie dokumentov.

05.06.2019

+