MojWindows

Spoločnosť HP zverejnila svoju správu 2018 Sustainable Impact Report, v ktorej okrem iného predstavila záväzok do roku 2025 zvýšiť obsah recyklovaných plastov v produktoch svojho portfólia tlačiarní a osobných počítačov na 30 %.

Správa informuje o postupe a krokoch spoločnosti HP v oblasti trvalej udržateľnosti a vyzdvihuje prínosy korporátnych investícií do planéty, ľudí a komunít. Programy Sustainable Impact v roku 2018 priniesli spoločnosti 972 miliónov dolárov nových výnosov, čo predstavuje medziročný nárast o 35 %.

„Spoločnosti hrajú pri riešení spoločenských problémov zásadne dôležitú úlohu a my sa v HP neustále vyvíjame a prispôsobujeme tak, aby sme mohli vychádzať v ústrety potrebám meniaceho sa sveta,“ uviedol Dion Weisler, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti HP Inc.

„To nie je nejaká dobročinná nadstavba – to je obchodný imperatív. Značky, ktoré sa snažia robiť viac, než len predávať svoje produkty, majú pre zákazníkov, akcionárov a spoločnosť ako celok najväčšiu hodnotu. Spoločne s našimi partnermi budeme stavať na našom pokroku a hľadať nové inovatívne spôsoby, ako premeniť výzvy dneška na príležitosti zajtrajška.“

Globálne riešenie plastového odpadu

Nový cieľ HP v oblasti obsahu plastového recyklátu stavia na dlhodobých aktivitách spoločnosti. V roku 2018 spoločnosť HP použila vo výrobkoch HP 21 250 ton recyklovaného plastu – vrátane viac ako 8 000 ton v osobných počítačoch, viac ako 4 700 ton v tlačiarňach a viac ako 8 000 ton v originálnych atramentových a tonerových kazetách HP.

„Pokrok a naša spoločenská zodpovednosť si žiada, aby sme zmenili každý aspekt nášho podnikania, aby sme našli nové spôsoby, ako zlepšiť život pre každého a všade,“povedala Erika Lindauerová, generálna riaditeľka HP pre Slovensko a Česko.

„Z recyklovaného plastu vyrábame prémiové produkty s dlhou životnosťou a transformujeme našu činnosť s cieľom podporiť efektívnejšie, cirkulárne a nízkouhlíkové hospodárstvo. Aj malá zmena, keď sa urobí v globálnom meradle, môže mať obrovský vplyv.“

V rámci svojich záväzkov HP pokračuje v investíciach a iniciatívach globálneho nákupu s cieľom zabrániť tomu, aby plastový odpad končil v našich riekach a moriach.

Spoločnosť HP už zakúpila približne 700 000 libier plastového odpadu, ktorý by inak skončil v oceáne (ocean-bound). Tento odpad, ktorý je to ekvivalentom viac ako 25 miliónov PET fliaš, HP spracováva do svojich tlačových kaziet a hardvérových produktov.

Tento rok spoločnosť uviedla na trh EliteDisplay E273d – prvý monitor na svete vyrobený s podielom „oceánskeho“ plastu.

Spoločne so svojimi partnermi, napríklad firmou Nextwave Plastics, sa HP snaží rozšíriť spracovanie plastov, ktoré by inak skončili v oceáne, a na tento účel stavia globálny dodávateľský reťazec.

Viac možností pre zákazníkov, menšia záťaž pre životné prostredie

Spoločnosť HP nedávno oznámila, že v spolupráci časopisom ELLE využije svoje schopnosti v oblasti udržateľnej tlače a bude sa podieľať na vydaní prvého „ekologického“ módneho magazínu, ktorého obálka bude vyrobená zo 100 % z recyklovaných materiálov a 30 % recyklovaných materiálov pre stránky časopisu.

HP taktiež oznámila inovatívne partnerstvo so SmileDirectClub, priekopníkom v oblasti „diaľkovej stomatológie“ a lídrom v segmente neviditeľných ortodontických strojčekov. SmileDirectClub výrazne rozširuje výrobu neviditeľných strojčekov vďaka 3D tlačovým riešeniam HP Jet Fusion a stáva sa tak najväčším výrobcom produktov tlačených touto technológiou.

V rámci rozšírenia spolupráce obe spoločnosti oznámili nový recyklačný program: odrezky z 3D tlače a použité strojčeky idú na recykláciu do HP, kde sa menia na peletky pre tradičné striekané odlievanie, ktoré sa tak stáva ekologickejším procesom.

28.06.2019
Zdroj: TS

+