MojWindows

ASUS získal 6 cien Best Choice a 11 ocenení Computex d&i za inovácie a excelentný dizajn na veľtrhu Computex 2019. Ocenenia Best Choice boli založené v roku 2002 výstavou Computex Taipei a udeľujú sa produktom, ktoré sú excelentné z hľadiska funkcionality, inovácií a trhového potenciálu. Porotu tvoria zástupcovia vlády, akademici, analytici, šéfredaktori a ďalší experti, ktorí prinášajú rozmanitý pohľad na hodnotenie.

Ocenenia Computex d&i sú udeľované organizáciami Taiwan External Trade Development Council (TAITRA) a Industrial Technology Research Institute (ITRI) produktom, ktoré vynikajú dizajnom a inováciami. Porotu tvoria najlepší dizajnéri a experti a venture kapitalisti, ktorí spoločne hodnotia stovky produktov z hľadiska inovácií, technických vlastností, funkcionality, sociálneho aspektu, remeselnej zručnosti a estetiky.

Medzi ocenenými produktami sa nachádza aj smartfón ZenFone 6, biznis robot Zenbo Junior či herný smartfón ROG Phone. Nižšie však, ako akýsi základný prehľad noviniek, uvádzam len produkty, ktoré sa týkajú PC segmentu.

Víťaz ocenení Best Choice Golden a Computex d&i

ASUS Mini PC ProArt PA90 je miniatúrny počítač s výkonom pracovnej stanice, ktorý je podľa výrobcu ideálny na tvorbu obsahu. Je vybavený 9. generáciou procesorov Intel Core, grafickou kartou NVIDIA Quadro,  podporou technológie Intel Optane a ponúka aj Thunderbolt 3.

Víťaz Best Choice Category

ASUS ZenBook Edition 30 je unikátnou oslavou 30 rokov inovácií spoločnosti ASUS. Jeho základ vychádza z dedičstva spoločnosti ASUS, avšak je navrhnutý s dôrazom na budúcnosť.

ZenBook Edition 30 prináša futuristický pohľad na tradičný dizajn. Veko notebooku pokrýva luxusná pravá talianska koža v perlovo bielej farbe a súčasťou balenia je kompletná výbava prémiového príslušenstva – vrátane perlovo bielej myši, podložky pod myš a obalu z pravej kože.

Bezrámikový NanoEdge displej pokrýva 95 % tela a ZenBook Edition 30 využíva aj nový ScreenPad 2.0, ktorý ponúka interaktívnu druhú obrazovku pre lepšiu produktivitu a multitasking.

ZenBook Edition 30 ponúka vysokovýkonné komponenty, ako je 8. generácia procesora Intel Core i7, grafická karta NVIDIA GeForce MX250, 16 GB RAM, rýchle PCIe SSD úložisko a gigabitová Wi-Fi.

Víťazi Computex d&i

ASUS StudioBook W730 je superkompaktná prenosná pracovná stanica s najnovšími procesormi Intel a profesionálnou grafickou kartou NVIDIA. Notebook umožňuje profesionálnym tvorcom realizovať ich nápady, vykonávať náročné počítačové úlohy, sústrediť sa na kreativitu a nestrachovať sa o výkon.

ZenBook S13 (UX392) je 13,9-palcový ultrabook s najnovšími procesormi Intel Core a najvyšším pomerom obrazovky k telu na svete na úrovni 97 %. Ultratenké rámiky NanoEdge displeja majú šírku iba 2,5 mm. ZenBook S13 je tiež najtenší notebook na svete s diskrétnou grafickou kartou NVIDIA MX150. Jeho hrúbka je iba 12,9 mm.

Kompaktné a tenké šasi má hmotnosť 1,1 kg a ponúka zvýšenú odolnosť, takže ZenBook S13 spĺňa aj vojenské štandardy MIL-STD-810G. ASUS uvádza, že ZenBook S13 je perfektnou kombináciou výkonu a nádhernej estetiky pre každého, kto chce výkonný a zároveň aj štýlový notebook.

ROG Mothership GZ700 je novou definíciou náhrady za stolný počítač. Neleží na stole ako tradičné notebooky, ale využíva stojan, vďaka ktorému má chladiaci systém neobmedzený prístup k prieduchu vzduchu na zadnej strane.

Vo výbave má Full HD G-Sync displej so 144 Hz obnovovacou frekvenciou a 3 ms odozvou, procesor Intel Core i9 a grafickú kartu NVIDIA GeForce RTX 2080. ROG Mothership tiež využíva technológiu HyperDrive Extreme pre spojenie až troch NVMe PCIe 3.0 x4 SSD diskov a vytvorenie najrýchlejšieho RAID 0 úložiska na svete.

ASUS ProArt PA34VC je 34-palcový zaoblený IPS monitor s podporou HDR 10, rozlíšením 3 440 × 1 440 a pomerom strán 21 : 9.

RT-AX95Q je trojkanálový is a tri-band Wi-Fi router a prvý ASUS mesh router s plnou podporou najnovšieho štandardu Wi-Fi 6 (802.11ax).

Prime X299-Deluxe II je základná doska Intel HEDT, ktorá je kompatibilná s najnovšími procesormi Intel Core X-series s až 18 jadrami.

ROG Matrix GeForce RTX 2080 Ti je najnovšia grafická karta s unikátnym chladiacim systémom.

Náš tip
ASUS na Computexe 2019 oslávil 30. narodeniny limitovanou edíciou svojich produktov
04.06.2019
Zdroj: TS

+