MojWindows

Štandardnou súčasťou webových prehliadačov je režim inkognito, respektívne režim súkromného prehliadania, kedy sa neukladá história prehliadania, súbory cookies, dáta webov ani niektoré ďalšie údaje. Microsoft podľa dostupných informácií túto funkcionalitu v dohľadnej dobe plánuje výrazne vylepšiť.

Aktuálne to funguje tak, že ak sú v systémových nastaveniach aktivované prvky z oblasti predikcie textu, teda veci ako automatická oprava slov s pravopisnými chybami, oprava nesprávne napísaných slov, zobrazovanie návrhov textu či využívanie používateľského slovníka, tak systém „sleduje“ vstupy, ktoré používateľ zadáva na klávesnici, a to aj v režime prehliadania inkognito.

Čoskoro by ale webové prehliadače postavené na projekte Chromium, teda Chrome a nový Microsoft Edge, nemali pri prehliadaní v režime inkognito umožňovať žiadne ukladanie zadávaného textu a taktiež by nemali ani ponúkať návrhy textu, bez ohľadu na to, aké sú aktuálne systémové nastavenia v tejto oblasti.

Na pridaní tohto správania, a teda určitom zvýšení ochrany používateľa, vývojári zo štábu Microsoftu momentálne pracujú. Kedy presne bude novinka zavedená do produkčných verzií podporovaných prehliadačov zatiaľ nie je známe. V zdrojových kódoch projektu Chromium sa už prvé zmeny objavili, ešte však zjavne musia prejsť formálnym schválením.

Náš tip
Ako si zjednodušiť spúšťanie webového prehliadača v režime inkognito
06.05.2019
Zdroj: Neowin

+