MojWindows

Sociálnu sieť Facebook a jej pridružené aplikácie čaká v ráde niekoľkých mesiacov viacero výrazných vylepšení. Okrem celkového redizajnu a dôrazného zamerania na úpravu skupín, bude prakticky od základov prepracovaná aj funkcia Messenger pre komunikáciu medzi používateľmi.

Práve v súvislosti s Messengerom vývojári hlásia prípravu úplne novej verzie aplikácie pre používanie na zariadeniach s operačnými systémami Windows a macOS. Kľúčovými piliermi z ktorých bude vychádzať sú rýchlosť, orientácia na súkromie, jednoduchosť používania a vytvorenie priestoru pre komunikáciu s rodinou a priateľmi. Interne je projekt označovaný ako „LightSpeed“.

Pre Windows 10 sú síce aplikácie Facebook a Messenger už dlhú dobu dostupné prostredníctvom obchodu Microsoft Store, no tie sú pomerne ťažkopádne a ich vývoj prebieha pomaly, nakoľko z pohľadu Facebooku boli jasnou prioritou práve mobilné aplikácie. Túto skutočnosť teraz spoločnosť plánuje zmeniť a nová aplikácia tak bude ponúkať všetky prvky, ktoré používatelia požadujú, čiže prakticky všetko to, na čo sú zvyknutí z verzie pre smartfóny.

Podrobností je zatiaľ málo, no vo všeobecnosti sa pri prepracovaní architektúry spomína veľkosť aplikácie pod 30 MB a rýchlosť jej spustenia za menej než dve sekundy. Z funkcií boli vypichnuté audio hovory, skupinové video či príbehy.

Nová aplikácia „Messenger Desktop“ pre Windows a macOS má byť dostupná ešte v priebehu tohto roka, no detaily, napríklad aj o jej vyhotovení zatiaľ chýbajú. Nie je tak celkom zjavné, či úplne vytlačí súčasnú ponuku v Microsoft Store alebo bude len jej doplnkom použiteľným aj pre staršie systémy ako je napríklad Windows 7.

Náš tip
Facebook so svojimi aplikáciami dáva zbohom „mobilnej desiatke“

02.05.2019
Zdroj: Facebook

+