MojWindows

Microsoft už začína používateľom Windows 7 do systému zavádzať nástroj pre zobrazovanie vyskakovacích okien, ktoré budú upozorňovať na blížiaci sa koniec technickej podpory, k čomu dôjde 14. januára 2020. O tom, že pre „osvetu“ zvolí tento spôsob informoval približne pred týždňom, no už teraz  začína s ich pozvoľným nasadzovaním. Zatiaľ budú v systéme „driemať“ a zobrazovať sa začnú až od 18. apríla.

Podľa dostupných informácií ich do systému zavádza voliteľná aktualizácia KB4493132, ktorá sa inštaluje cez službu Windows Update každému, kto má povolenú automatickú inštaláciu aktualizácií. Upozornenia je možné vypnúť zaškrnutím možnosti „Viac nepripomínať“, prípadne by, pre väčší pokoj na duši, malo pomôcť odinštalovanie predmetnej aktualizácie.

Samotné upozornenie nesie strohú informáciu o plánovanom ukončení podpory po desiatich rokoch, spolu s tlačidlom pre získanie dodatočných informácií, ktoré by malo používateľa presmerovať na oficiálnu webovú stránku s ďalšími podrobnosťami. Na nej sa v sekcii „Ako sa môžem pripraviť?“ nachádzajú informácie ako zálohovať dáta, odporúčanie na kúpu nového zariadenia a zoznam niekoľkých tipov pre Windows 10.

Zatiaľ nie je známe ako často sa bude varovanie zobrazovať, ako ani to, aké ďalšie kroky Microsoft podnikne v súvislosti s koncom podpory pre Windows 7. Pri prvom ohlásení „priateľských upozornení“ akurát avizoval, že k ich zobrazeniu dôjde niekoľkokrát počas tohto roka.

21.03.2019
Zdroj: Thurrot

+