MojWindows

V utorok 12. marca sa podporované operačné systém Windows 10 dočkali tradičnej dávky opravných aktualizácií a bezpečnostných záplat. Tentokrát sa počet opráv dá počítať na prstoch jednej ruky, čo je ale pravdepodobne spôsobené tým, že poriadnu záplavu opráv sme dostali už 1. marca.

Pri najnovšej aktualizácii KB4489899 je ale dôležité to, že opravuje problémy so zníženým výkonom systému a zasekávaním sa kurzoru myši, ktoré hráči hlásili práve v súvislosti s inštaláciou jej predchodkyne.

Zoznam opráv pre Windows 10 s „októbrovou aktualizáciou“

  • Pre Microsoft HoloLens opravuje problémy so sledovaním prostredia a celkovou kalibráciou zariadenia. Zlepšenie je možné pocítiť po 10-15 minútach od inštalácie. Pre najlepšie výsledky sa odporúča resetovať „hologramy“.
  • Opravený problém, kedy sa pri inštalácii alebo odinštalovaní určitých typov súborov MSI a MSP zobrazovalo chybové hlásenie „Chyba 1309″.
  • Vyriešený problém, ktorý znižoval grafický výkon a spôsoboval problémy s myšou pri hraní vybraných hier po inštalácii predošlej aktualizácie – KB4482887.
  • Súčasťou aktualizačného balíka sú bezpečnostné vylepšenia pre Microsoft Edge, Internet Explorer, bezdrôtovú sieť Windowsu, jadro Windowsu, platformu aplikácií a architektúru Windowsu, databázové jadro Microsoft JET, skriptovací mechanizmus Microsoft, Windows Server, Windows Linux, Windows Hyper-V, úložisko a súborové systémy Windowsu, Windows Shell, kľúčové systémové ovládače a správu sietí.

Zoznam opráv pre Windows 10 s „aprílovou aktualizáciou“

  • Opravený problém, kedy sa pri inštalácii alebo odinštalovaní určitých typov súborov MSI a MSP zobrazovalo chybové hlásenie „Chyba 1309″.
  • Súčasťou aktualizačného balíka sú bezpečnostné vylepšenia pre Microsoft Edge, Internet Explorer, skriptovací mechanizmus Microsoft, Windows Shell, platformu aplikácií a architektúru Windowsu, úložisko a súborové systémy Windowsu, bezdrôtovú sieť Windowsu, jadro Windowsu, Windows Server, Windows Linux, Windows Hyper-V, databázové jadro Microsoft JET, Windows MSXML a komponenty Windows Input and Composition.

Opravné aktualizácie sú dostupné klasicky, cez nástroj Windows Update. Vydané boli aj pre predošlé verzie Windows 10 Fall Creators Update a Creators Update, kde sa zoznamy opráv nesú vo veľmi podobnom duchu.

15.03.2019

+