MojWindows

Ak svoj smartfón prepájate s počítačom, kde používate Windows 10, pomocou aplikácie „Váš telefón“, už čoskoro budete mať aspoň čiastočný dôvod na radosť.

Aplikácia z dielne Microsoftu prechádza testovaním v novej verzii 1.0.20701.0, kde konečne pribudla možnosť pre zrkadlenie obrazovky smartfónu. To znamená, že svoj smartfón budete môcť z počítača ovládať pohodlnejšie, no hlavne praktickejšie.

Microsoft na testovanie funkcie „Phone screen“ upozornil prostredníctvom svojho komunitného webu. Novinka je zatiaľ, v súlade so štandardným postupom, dostupná len pre členov programu Windows Insider. Kedy presne bude dostupná v ostrej verzii pre širokú verejnosť zatiaľ nie je známe.

V aktuálnom stave je zrkadlenie obrazovky podporované len pre hŕstku smartfónov so systémom Android minimálne vo verzii 7.0.

Ako podporované sú konkrétne spomínané len štyri novšie modely z dielne spoločnosti Samsung – Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Samsung Galaxy S9 a Samsung Galaxy S9+. Prisľúbené je však postupné rozširovanie tohto zatiaľ kratučkého zoznamu.

Zrkadlenie obrazovky navyše vyžaduje technológiu Bluetooth Low Energy, ktorou musia disponovať obidva zariadenia – smartfón aj PC.

Pre pripomenutie, aplikácia „Dell Mobile Connect“, ktorú je do istej miery možné považovať za ostrú, hoci počtom zariadení prísne limitovanú, konkurenciu pre „Váš telefón“, funkciu zrkadlenie obrazovky obsahuje už od svojho uvedenia na trh – 31.12.2017. Oficiálne je ale použiteľná len na vybraných zariadeniach Dell.

12.03.2019

+