MojWindows

Microsoft pre svoju komunikačnú službu Skype v krátkom čase avizuje ďalšiu novinku. Po výraznejšom vylepšení webovej služby Skype for Web, zdvojnásobení limitu účastníkov vo videohovoroch a zasielaní upozornení na mail, teraz do aplikácie Skype prichádza náhľad obrázkov v správe ešte pred jej odoslaním.

Namiesto toho, aby boli obrázky či fotografie automaticky odoslané po ich označení, po novom budú najskôr nahrané do tela správy, kde sa zobrazia ich náhľady. V prípade potreby tak bude možné niektoré z nich odstrániť, no čo je možno dôležitejšie, priamo k nim je možné písať text. Odosielateľ tak môže doplniť celkový kontext, prípadne obrázky komentovať a podobne.

Novinka je zatiaľ dostupná len pre počítače, no postupom času sa má dostať aj do mobilného Skype. Microsoft ale neupresňuje časový horizont svojich plánov.

Okrem toho je v novej verzii aplikácie Skype možné pri videohovoroch upravovať veľkosť okna s vašim náhľadom, ako aj jeho celkovú pozíciu. Táto zmena mala byť zavedené na základe požiadaviek zo strany používateľov.

19.03.2019
Zdroj: Microsoft

+