MojWindows

Microsoft sa neustále snaží vylepšovať svoju komunikačnú službu Skype, či už ide o webové rozhranie alebo aplikácie. Práve aplikácia Skype sa pred pár dňami dočkala celkom užitočnej novinky pre tých, ktorí chcú mať neustále prehľad o správach a hovorov. Chystá je aj ďalšia novinka, tentokrát užitočná skôr pre veľké firmy, ktorá aktuálne prechádza testovaním.

Vo verzii Skype 8.40.0.70, ktorá je už dostupná na stiahnutie, bola pridaná možnosť pre zasielanie emailov s upozornením na zmeškaný hovor alebo správu. Používatelia Skype z pohľadu Microsoftu zjavne nemôžu zmeškať ani jedinú správu, keďže tieto možnosti automaticky zapol. Vypnúť sa dajú cez nastavenia aplikácie, presnejšie cez sekciu Upozornenia.

Vo verzii Skype 8.41.76.55, ktorá momentálne prechádza testovaním, bol zvýšený maximálny počet účastníkov skupinových hovorov. Presnejšie došlo k dvojnásobnému zvýšeniu zo súčasných 25 na nových 50 účastníkov. Oceniť by to mohli hlavne veľké firmy a vzdelávací sektor.

V súvislosti s touto zmenou dochádza aj k úprave spôsobu, akým sú na prichádzajúci hovor upozorňovaní účastníci skupinových hovorov. Namiesto vyzváňania by malo dochádzať k zasielaniu upozornení, aby to nerušili tých, ktorí sa nemôžu pripojiť.

Tento spôsob bude štandardne používaný v prípade všetkých skupinových videohovorov, nie len tých veľkých. Pre menšie skupiny má byť k dispozícii aj možnosť využiť klasické vyzváňanie, avšak až po nadviazaní hovoru aspoň s jednou osobou zo skupiny.

Tlačidlo „Ring the group“ umožňuje zavolať zostávajúcim členom pomocou klasického vyzváňania.
15.03.2019
Zdroj: Microsoft

+