MojWindows

Groove Music, respektíve Groove Hudba, ako je tento prehrávač nazvaný po slovensky, príde o schopnosť streamovania/prehrávania hudby priamo z úložiska OneDrive. Microsoft o tom informoval prostredníctvom svojho blogu len dva týždne predtým, než k tomu dôjde. Stane sa tak 31. marca.

Zmena sa týka výhradne možností prehrávača, nie úložiska OneDrive. Žiadne zo súborov, ktoré tam máte uložené to nijakým spôsobom neovplyvní, akurát hudobné súbory bude pre prehrávanie cez Groove nutné stiahnuť priamo do zariadenia.

V prípade, že vám táto možnosť nevyhovuje, Microsoft odporúča siahnuť po takom prehrávači, kde je streamovanie hudby podporované, prípadne je možné hudbu prehrávať priamo cez webové rozhranie služby OneDrive.

Pre prehrávač Groove Hudba ide o ďalšiu výraznú stratu. Nie je to tak dávno, čo došlo k zrušeniu obchodu s hudbu a služby Groove Music Pass, kedy Microsoft svojich zákazníkov dokonca vyzval, aby ako náhradu začali používať Spotify. Je tak otázne, koľko ľudí prehrávač vo Windows 10 vôbec aktívne používa.

Aktuálne ohlásená zmena sa navyše dotkne aj hry Forza Horizon 3, kde si hráči mohli púšťať vlastnú hudbu z úložiska OneDrive. Táto možnosť sa ale opierala opäť o prehrávač Groove Hudba, takže po 31. marci to nebude možné.

Náš tip
Ako ovládať Spotify pre Xbox One z Android a iOS zariadení

16.03.2019

+