MojWindows

Vyzerá to tak, že Microsoft prehodnotil svoje snaženia v oblasti služieb a v uplynulých dňoch dospel k nepríjemnému rozhodnutiu ukončiť predaj a streamovanie hudobného obsahu. Len dva roky po tom, čo služba Xbox Music prešla dramatickou marketingovou zmenou, kedy zároveň došlo aj k jej premenovaniu, sa rozhodol úplne ju ukončiť.

Služba Groove Music Pass a hudobný obchod Groove Store budú ukončené k 31. decembru 2017, no neznamená to automatický zánik aplikácie „Groove Hudba“. V rámci nej bude zmenou akurát to, že nebude umožňovať streamovať, sťahovať a kupovať hudobné diela. Táto zmena sa navyše používateľov zo Slovenska ani len nedotkne, nakoľko tu predmetné služby neboli dostupné. Aplikáciu „Groove Hudba“ tak naďalej budeme využívať rovnako – na lokálne prehrávanie hudby, ktorú máme uloženú v zariadení alebo v cloudovom úložisku OneDrive.

Microsoft avizuje, že v rámci nadviazanej spolupráce bude dostupný jednoduchý spôsob, ako svoje playlisty a kolekcie presunúť do služby Spotify. V nadchádzajúcich dňoch dôjde k vydaniu novej verzie aplikácie „Groove Hudba“, ktorá tento prechod umožní. Ďalej navyše dodáva, že vybraným používateľom bude dostupná aj 60-dňová skúšobná verzia Spotify Premium.

Migráciu obsahu ale bude nutné vykonať do 31. januára 2018. V prípade, že si zákazníci službu Groove Music Pass predplatili na dobu dlhšiu ako do konca roka, Microsoft im vráti alikvotnú čiastku. Ako náhrada je zo strany Microsoftu odporúčaná priamo služba Spotify, ktorá ešte donedávna predstavovala ostrú konkurenciu.

Náš tip
Ako ovládať Spotify pre Xbox One z Android a iOS zariadení

Groove Music Pass

04.10.2017

+