MojWindows

ASUS sa poriadne rozbehol a v krátkej dobe na slovenský trh uvádza už tretie nové zariadenie, tentokrát opäť orientované na členov hernej komunity. Dnešným dňom bol oficiálne spustenéý predaj notebooku Zephyrus S GX701. Ide o ultratenký herný notebook vybavený grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX až do 2080 Max-Q a 8. generáciou procesora Intel Core i7.

Zephyrus S GX701 takisto obsahuje 17-palcový displej so 144 Hz obnovovacou frekvenciou a tenkými rámikmi. Vo výbave má aj technológie NVIDIA G-SYNC a Optimus a certifikáciu PANTONE Validated pre lepší zážitok z hrania a kreatívnu prácu.

Zephyrus S GX701 si aj napriek týmto vylepšeniam a väčšej zobrazovacej ploche zachováva tenké a kompaktné šasi a je výkonnejší a všestrannejší ako predchádzajúce generácie bez kompromitovania mobility.

Maximálny výkon pre každú príležitosť

Zephyrus S GX701 si bez problémov poradí s ľubovoľnou úlohou. Poháňa ho procesor Intel Core i7-8750H so šiestimi jadrami a 12 vláknami s Turbo frekvenciou 4,1 GHz. Notebook tak ponúka dostatok výkonu pre úpravu a renderovanie videa, 3D rendering či náročný multitasking, ako je hranie a streamovanie. Vo výbave nechýba až 24 GB DDR4-2666 pamäte a rýchle úložisko typu NVMe SSD je k dispozícii vo veľkosti až 1 TB.

Dvojaké napájanie

Značka ROG vytvorila prvý herný notebook, ktorý umožňuje napájanie pomocou napájacieho zdroja alebo cez USB-C port a Zephyrus S GX701 túto technológiu využíva. Každodennú prácu zvládne aj v kombinácii so 65 W adaptérom s USB-C konektorom, ktorý je výrazne menší v porovnaní s priloženým AC adaptérom. Pre dosiahnutie maximálne výkonu ale potrebujete notebook napájať práve klasickým AC adaptérom.

Vylepšená Wi-Fi aj zvuk

Zephyrus S GX701 využíva aj gigabitový Wi-Fi 5 čip pre rýchle bezdrôtové pripojenie a technológiu ROG RangeBoost, ktorá neustále skenuje okolie a prepína sa medzi dvoma pármi antén pre čo najlepšiu kvalitu pripojenia.

Dva 2,5 W zabudované reproduktory dopĺňa inteligentný zosilňovač a Zephyrus S GX701 dokáže simulovať aj priestorový zvuk. Takisto ponúka funkcie, ktoré sú navrhnuté pre streamovanie a záznam hrania, ako je automatická stabilizácia hlasitosti a tlmenie hluku a ozveny.

 

Tenké telo vyžadovalo kreatívne riešenia chladenia

Ultratenké šasi ponúka malý priestor pre priechod vzduchu, takže chladenie procesora a grafickej karty je veľmi náročné. ASUS preto stavil na inovatívny systém Active Aerodynamic System (AAS), ktorý pri otvorení veka pootvorí šasi, čo zvyšuje priechod vzduchu. Chladiaci systém využíva dodatočné prieduchy nad klávesnicou, dva ventilátory a štyri pasívne chladiče. Proti usádzaniu prachu, ktoré by mohlo znižovať efektivitu chladenia, bojuje samočistiaci systém.

Rýchlosť ventilátorov reguluje inteligentný algoritmus, ktorý berie do úvahy zmeny teploty. Používatelia sa môžu prepínať medzi troma režimami používania – režim Turbo ponúka najlepší výkon pri hraní, režim Balanced optimalizuje výkon, chladenie a jeho hlučnosť a režim Silent kladie dôraz na tichú prevádzku.

Podsvietená klávesnica pre hráčov samozrejmosťou

Každý kláves ponúka samostatné RGB LED podsvietenie, ktoré si môžu používatelia jednoducho prispôsobiť. Podsvietenie sa rozširuje aj na touchpad, ktorý je umiestnený napravo od klávesnice a je možné ho premeniť na numerickú klávesnicu. Podsvietenie je možné synchronizovať s príslušenstvom a ďalšími zariadeniami s podporou technológie Aura Sync a jeho jas sa dokonca mení automaticky na základe hlasitosti.

Webkamera iba externe

Tenké rámiky okolo displeja limitujú priestor pre zabudovanú webkameru, preto je v prípade záujmu nutné siahnuť po externom riešení. Ide o webkameru ROG GC21, ktorá obraz zaznamenáva vo Full HD rozlíšení pri 60 FPS.

ROG Zephyrus S GX701 je v predaji na Slovensku od 18. marca 2019. Jeho cena začína od 2 399 €.

Technické špecifikácie

18.03.2019

+