MojWindows

Rozšírená podpora pre Windows 7 konči 14. januára 2020, no pre firmy a organizácie, ktoré z nejakých dôvodov nie sú do tohto termínu schopné alebo ochotné svoje zariadenia inovovať na novšiu verziu Windows, bude Microsoft ponúkať dodatočnú, no platenú bezpečnostnú podporu.

To znamená, že firmy, ktoré si zaplatia budú mať prístup k ďalším bezpečnostným záplatám, ktoré ich zariadeniam s Windows 7 poskytnú potrebné opravy zraniteľností, aby sa nestali ľahkým terčom pre útočníkov v kybernetickom priestore.

Platená podpora je označovaná ako „Extended Security Updates“ a zahŕňať by mala balíky bezpečnostných záplat. Koľko si záujemcovia budú musieť zaplatiť zatiaľ Microsoft priamo nezverejnil a firmám je odporúčané kontaktovať pridelených obchodných zástupcov, no napriek tomu na verejnosť prenikol cenník.

Pri Windows 7 v edícii Enteprise je cena počas prvého roka 25 dolárov za jedno zariadenie. V prípade edície Windows 7 Professional to bude dvojnásobok – 50 dolárov. Za túto sumu firma získa bezpečnostné záplaty po dobu jedného roka pre jednu inštaláciu daného systému.

Dodatočná platená podpora bude poskytovaná maximálne po dobu troch rokov, pričom cena každým rokom narastá na dvojnásobok. V prípade Windows 7 Professional sa síce začína na 50 dolároch ročne, no končí sa až pri 200 dolároch za jednu podporovanú inštaláciu.

Portál ZDnet, ktorý cenník zverejnil, ale podotýka, že Microsoft by jednotlivým zákazníkom, najmä pri vyššom odbere, mal poskytnúť určitú zľavu. Býva to zvykom pri zakúpení väčšieho počtu licencií, takže je to možné očakávať aj pri takejto službe. Navyše najväčších zákazníkov má Microsoft kontaktovať, aby ich informoval o situácii a možných cenách.

13.02.2019
Zdroj: ZDnet

+