MojWindows

O tom, že aplikáciu „Môj Office“ vo Windows 10 nahradí modernejšia verzia s prostým názvom „Office“ sme sa dozvedeli ešte koncom minulého roka, no až teraz, po dvojmesačnom testovaní, sa táto zmena stáva realitou.

Novinka je konečne pripravená na ostrú prevádzku, k používateľom Windows 10 sa má dostať počas najbližších týždňov cez obchod Microsoft Store ako jednoduchá aktualizácia staršej aplikácie „Môj Office“.

Napriek zmene dizajnu a mena sa jej celkové poslanie nemení. Naďalej pôjde o  centrum združujúce kancelárske aplikácie balíka Office, komunikačný nástroj Skype, poštový klient Outlook, úložisko OneDrive a ďalšie nástroje užitočné pre kancelársku prácu – Office Lens a Microsoft To-Do. Z jedného rozhrania ich je možné pohodlne nainštalovať a následne ich spúšťať.

Po prihlásení do Microsoft konta s aktívnym predplatným v službe Office 365 je tu tiež možné pristupovať k rozpracovaným dokumentom či správe predplatného.

Firmy môžu aplikáciu čiastočne prispôsobiť svojej kultúre kozmetickými úpravami ako sú logá, prípadne pridať prístup k ďalším aplikáciám, ktoré zamestnanci používajú. Okrem toho je v rámci firmy možné vyhľadávať zdieľané dokumenty, kontakty či ďalšie údaje.

Microsoft uvádza, že novú aplikáciu Office je možné používať takmer s každou verziou prakticky rovnomenného kancelárskeho balíka. Konkrétne spomína všetky predplatné Office 365, „krabicovky“ Office 2016 a Office 2019 a bezplatnú webovú verziu Office Online.

20.02.2019
Zdroj: Microsoft

+