MojWindows

Aplikácia Môj Office, štandardná súčasť operačného systému Windows 10, čoskoro bude nahradená novšou, modernejšou a krajšou, verziou s jednoduchým názvom „Office“. Novinka momentálne prechádza testovaním s členmi iniciatívy Windows Insider a postupne sa začne objavovať aj v riadnej, produkčnej, verzii Windows 10.

Jej úloha pritom zostane prakticky totožná. Ide o centrum, kde sú združené kancelárske aplikácie balíka Office, komunikačný nástroj Skype, poštový klient Outlook, úložisko OneDrive i ďalšie nástroje užitočné pri práci – Office Lens a Microsoft To-Do. Z jedného rozhrania ich je možné spúšťať, prípadne sa prekliknúť k ich inštalácii.

Po prihlásení do Microsoft konta s aktívnym predplatným v službe Office 365 je tu tiež možné pristupovať k rozpracovaným a uloženým dokumentom a správe tohto predplatného.

Nájdete tu aj prístup k tipom, príručkám a informáciám o novinkách. Taktiež priamo z rozhrania môžete zaslať svoje pripomienky a návrhy.

Priestor dostávajú aj firmy, ktoré si môžu aplikáciu čiastočne prispôsobiť vlastne firemnej kultúre a pridať tu odkazy na používané aplikácie.

Po oficiálnom vydaní sa súčasná aplikácia Môj Office automaticky aktualizuje na novú verziu Office. Pokiaľ by vo vašom systéme náhodou chýbala, bezplatne si ju môžete stiahnuť cez obchod Microsoft Store.

Náš tip
Mobilný Office pre Windows 10 už nie je vyvíjaný, no používať sa dá

20.12.2018
Zdroj: Microsoft

+