MojWindows

Identifikácia toho, akú verziu Windows 10 používate môže prísť vhod napríklad v momente, kedy potrebujete riešiť nejaké problémy alebo sa snažíte zistiť, či máte nainštalovanú najnovšiu opravnú aktualizáciu bez toho, aby ste siahli po manuálnom vyhľadaní dostupných noviniek cez Windows Update. Prípadne to môžete potrebovať v momente, kedy si nie ste istý, či vám už bola doručená niektorá z veľkých systémových aktualizácií.

Windows 10 za najlepšiu cenu


Tieto informácie môžete nájsť v systémových nastaveniach (Win + I), kde prejdete do sekcie „Systém“ a z ponuky vyberiete možnosť „Informácie“. Súhrnná sekcia „Špecifikácie Windowsu“ obsahuje všetko, čo hľadáte. K dispozícii je ale aj druhá, o niečo rýchlejšia možnosť – vyhľadanie a spustenie aplikácie „winver“ cez ponuku Štart.

Identifikátor „Verzia“ vám pomôže určiť, či ide o jarnú alebo jesennú aktualizáciu, ako aj to z ktorého roku pochádza. Prvé dvojčíslie predstavuje rok vydania, druhé zase mesiac dokončenia. Napríklad verzia s označením 1809 je jesenná aktualizácia pre rok 2018, verzia s označením 1703 je jarná aktualizácia pre rok 2017, a tak ďalej.

Pomocou identifikátora „Zostava operačného systému“ zase viete pomerne ľahko zistiť, ktorá opravná aktualizácia bola do systému nainštalovaná naposledy a aké opravy či problémy prináša. Prípadne, ak patríte k členom programu Windows Insider, nájsť si viete, aké novinky v systéme pribudli vo vami používanej zostave a vďaka tomu sa môžete dôslednejšie zamerať na ich skúšanie.

Windows 10 za najlepšiu cenu

06.02.2019

+