MojWindows

Multimediálne prehrávače Windows Media Player a Windows Media Center prestanú na starších operačných systémoch Windows načítavať doplnkové informácie o súboroch, takzvané metadáta. Prostredníctvom stránky technickej podpory o tom k 25. januáru informoval Microsoft.

Táto zmena sa dotkne prehrávača Windows Media Center používaného vo Windows 7, 8 a 8.1. V prípade Windows Media Player sa to týka výhradne systému Windows 7.

Metadáta zahŕňajú napríklad aj informácie o názve, štýle a autoroch hudobnej skladby alebo o režisérovi, hercoch a obale pre filmy. Tieto informácie sa v prípade dotknutých prehrávačov a systémov už viac nebudú sťahovať a aktualizovať. Avšak tie, ktoré boli načítané a uložené sú lokálne, by sa mali zobrazovať naďalej.

Microsoft na stránke uvádza, že k rozhodnutiu „odstrihnúť“ túto funkciu pristupuje na základe vyhodnotenia dát o správaní používateľov a získanej spätnej väzbe.

Zmena neovplyvní žiadnu zo základných funkcií prehráčov, no potenciálne sa môže dotknúť sekundárnych funkcií, ktoré pre svoju prácu vyžadujú sťahovanie metadát. Ktoré presne to sú už však nekonkretizuje.

Náš tip
Windows 7 má pred sebou posledný rok rozšírenej podpory
28.01.2019

+