MojWindows

Hlasy volajúce po pridaní českej a slovenskej jazykovej lokalizácie systémového prostredia pre Xbox One sa z radov majiteľov tejto konzoly ozývajú už poriadne dlhú dobu.

Ľady sa, naoko, výraznejšie pohli v auguste minulého roka, kedy sa česká herná komunita na čele s webom Xboxweb.cz spojila, a na Microsoft so svojou požiadavkou apelovala prostredníctvom petície na oficiálnom fóre.

Odvtedy ubehla už hŕstka mesiacov a uspokojivá odpoveď zo strany Microsoftu stále akosi chýba. Priaznivci konzolového hrania zo Slovenska a Česka tak naďalej nevedia na čom sú, a kedy by sa mohli dočkať vytúženého rozhrania v materinskom jazyku.

Dlhšiu dobu sa síce v kuloároch šepká, že takáto lokalizácia je už v tichosti pripravovaná, no dopracovať sa k jasnému potvrdeniu týchto špekulácií je žiaľ problematické. Zástupcovia Microsoft Slovensko a Česko sa okolo tejto témy pohybujú po špičkách a vyjadrujú sa len veľmi opatrne.

Oficiálne vyjadrenie z 12. decembra sa preto nesie v duchu, že takáto lokalizácia síce spadá do dlhodobých plánov, no ešte stále nie je možné poskytnúť bližšie informácie o tom, v akom stave sa nachádza, tobôž sa podeliť o možný termín, kedy by sme ju reálne mohli vidieť.

Po boku toho sa však nesie prísľub, že akonáhle bude táto téma z pohľadu Microsoftu aktuálna, majitelia konzoly Xbox One sa to dozvedia vo všetkej paráde. Nateraz, bohužiaľ, nezostáva nič iné, len trpezlivo čakať na dobré správy.  

Náš tip
Microsoft chystá lacnejší model Xbox One S. Bez mechaniky, pod dve stovky
17.12.2018

+