MojWindows

Konzoly Xbox One v pravidelných aktualizáciách dostávajú kopu nových funkcií a možností. Niektoré sú fajn, iné majú síce dobrú myšlienku, no svojim prevedením sa stávajú skôr rušivými, ba priam až otravnými. Navyše to, čo vyhovuje jednému, nemusí tomu druhému.

Takýmto príkladom je aj modernizovaná podoba digitálneho obchodu na konzolách Xbox One, kde bolo nedávno pridané automatické prehrávanie propagačných videí pri prezeraní bližších informácií o hrách a aplikáciách.

Nech už sa ich chcete zbaviť z akejkoľvek príčiny – hlasné zvuky, pomalšie načítavanie obsahu alebo celkový odpor k videám s automatickým prehrávaním – systémové nastavenia sú na vašej strane a tento obsah umožňujú jednoduchým spôsobom odstrániť. Samozrejme, že podobným spôsobom ako sa ich zbavíte, je videá možné opätovne vrátiť. Pokiaľ by vám náhodou začali chýbať.

  • V rozhraní obchodu Xbox Store vyberte tlačidlo s tromi bodkami „…“. To nájdete v pravom hornom rohu, napríklad ak máte otvorenú ponuku s nejakou hrou.
  • Z ponuky zvoľte možnosť „Settings“.
  • V sekcii „Video autoplay“ prepnite posuvník do polohy „Off“.
  • Hotovo.

Pri vybraní konkrétnej hry sa teraz v hornej časti ponuky namiesto videa zobrazí titulný obrázok. Video ukážky nájdete v sekcii „Trailers“, odkiaľ si ich môžete v prípade záujmu prehrať.

Náš tip
Ako pomocou funkcie Copilot prepojiť vstupy z dvoch gamepadov na konzole Xbox One
19.12.2018

+