MojWindows

Funkcia Copilot umožňuje na konzolách rodiny Xbox One prepojiť dvojicu gamepadov tak, aby sa z pohľadu zadávaných vstupov správali ako jeden a ten istý.

Otvára to dvere viacerým zaujímavým možnostiam, napríklad dvaja hráči môžu spolu hrať hru, ktorá štandardne nepodporuje kooperatívny režim, rodič môže dieťaťu pomôcť s prejdením ťažkých pasáži, no veľkou pomocou je to pre hráčov s fyzickým postihnutím.

Pre používanie funkcie je vyžadované pripojenie dvoch gamepadov k tej istej konzole a pripojenie k službe Xbox Live. Následne sa zapína cez ponuku Settings-> Ease of Access-> Controller -> Copilot settings -> Turn on copilot.

Gamepady sa teraz správajú ako jeden, pričom medzi nimi neexistuje žiadne prioritné rozdelenie a vstupy sú teda zaznamenávané súčasne. Po spustení hry môžete jednotlivé ovládače ľubovoľne používať.

Používateľ, ktorý pre svoj ovládač zapne funkciu Copilot, je pilotom a získa všetky výsledky aj skóre hráča. Druhý používateľ sa síce ku konzole môže prihlásiť, no nemusí tak spraviť.

Ak chcete funkciu Copilot vypnúť, vráťte sa do nastavení Copilot settings a vyberte možnosť Turn off Copilot.

Náš tip
Ako zmeniť rozloženie tlačidiel gamepadu Xbox pri používaní vo Windows 10
15.03.2018

+