MojWindows

Bezpečnostná spoločnosť ESET ešte koncom októbra vydala najnovšie verzie svojich bezpečnostných riešení pre domácnosti, ktoré ponúkajú zosilnenú viacvrstvovú ochranu počítačov s operačným systémom Windows, kontrolu zabezpečenia „smart“ zariadení pripojených do domácej siete a bezpečnostný report.

Používatelia sa pri nových verziách riešení ESET Internet Security, ESET Smart Security Premium a ESET NOD32 Antivirus môžu spoľahnúť na najlepšiu rovnováhu rýchlosti, oceňovanej detekcie a použiteľnosti.

Odhady o množstve domácich zariadení pripojených k internetu sa rôznia, analýzy však hovoria o miliardách. Nejde len o bežné zariadenia ako tablet alebo smart televízia ale napríklad aj o zdravotné prístroje. Všetky zbierajú alebo prenášajú množstvo údajov a narastajúci počet z nich robí zaujímavý terč pre útočníkov.

Ani ochranu takýchto zariadení netreba podceniť, na čo ESET v ostatnej dobe upriamuje svoju značnú pozornosť. Používateľom svojich riešení sa snaží ponúkať komplexnú ochranu z každej strany, kde je to potrebné

„Hackeri použijú nárast počtu týchto pripojených zariadení vo svoj prospech a používatelia si nemôžu dovoliť zanedbať ich ochranu. Ochrana smart home zariadení v našich riešeniach pre domácnosti znamená, že používatelia sa môžu spoľahnúť na to, že ich zariadenia a domáce routery sú adekvátne zabezpečené,“ vysvetľuje Matej Krištofík, produktový manažér spoločnosti ESET.

Všetky riešenia napríklad obsahujú Kontrolu UEFI, ktorá je aktívna ešte pred samotným spustením Windowsu a vyhľadáva hrozby v náhrade BIOSu v moderných základných doskách počítačov. Túto funkcionalitu ESET vydal v období kedy sa o UEFI hrozbách hovorilo len na teoretickej úrovni, posledné mesiace však ukázali, že sú reálne a ich nebezpečenstvo spočíva v tom, že sa veľmi ťažko hľadajú a následnej aj odstraňujú.

Podobne ako po minulé roky, aj naďalej si zákazníci môžu vybrať z viacerých riešení. ESET NOD32 Antivirus je určený na základnú ochranu, ESET Internet Security predstavuje komplexnú ochranu s dodatočnými bezpečnostnými vrstvami a ESET Smart Security Premium je vhodný pre používateľov, ktorí hľadajú najpokročilejšie technológie, ako napríklad šifrovanie alebo správa hesiel.

Najnovšie verzie ESET Internet Security a ESET NOD32 Antivirus boli zaradené aj aj zvýhodneného balíka ESET Family Security Pack, pri ktorom si používateľ vyberá ochranu štyroch domácich zariadení podľa vlastného uváženia. Licencia má v tomto prípade platnosť až 18 mesiacov.

Medzi ESETom vyzdvihované funkcionality najnovších riešení pre domácnosti patria:

  • Správa o bezpečnosti – poskytuje prehľad o tom, čo ESET riešenia aktívne detegovali, blokovali a riešili na pozadí bez toho, aby tým rušili používateľov. Tí si môžu v nastaveniach vybrať spomedzi piatich preddefinovaných položiek na základe svojich vlastných priorít a získajú tak lepší prehľad o funkcionalitách ako Secure Data, Password Manager, Anti-Theft alebo Parental Control.
  • Zariadenia v domácej sieti – používatelia môžu otestovať zariadenia pripojené k svojej domácej sieti na zraniteľnosti, infekcie škodlivým kódom alebo slabé heslá. Funkcionalita po teste navrhne spôsoby riešenia.
  • Kontrola UEFI – vyhľadáva hrozby priamo v UEFI firmwari, ktorý je náhradou BIOSu v moderných základných doskách počítačov. ESET je jediný veľký výrobca, ktorý má túto funkcionalitu integrovanú priamo do bežných bezpečnostných riešení.
  • Vylepšená inštalácia – používatelia môžu v závislosti od nastavenia svojho zariadenia ušetriť pri inštalácii až 40 percent času. Inštalácia najnovších ESET riešení teraz trvá len zopár sekúnd.

Pre majiteľov starších verzií je prechod bezplatný

Prechod na najnovšie verzie ESET bezpečnostných riešení je pre majiteľov aktívnych licencií vždy bezplatný. ESET zároveň zachováva všetky zľavy na tieto produkty pre zdravotne ťažko postihnutých a taktiež pre držiteľov kariet ISIC, ITIC a EURO26. Viac o najnovších bezpečnostných riešeniach pre domácnosti nájdete na stránke spoločnosti ESET.

Náš tip
HP šíri osvetu v oblasti kyberbezpečnosti, netradičným spôsobom

Zdroj: TS

10.12.2018

+