MojWindows

ADATA nezaháľa a len pár dní po uvedení nových pamätí prezentuje ďalší produkt zo svojho portfólia XPG. Tentokrát by malo, teda aspoň podľa názvu, ísť o vylepšenú verziu cenovo dostupného SSD disku ADATA XPG SX6000 vo formáte M.2. Novinka totiž nesie prakticky totožné označenie, jediným rozdielom je prívlastok „Pro“.

Ako ale prisvedčujú technické špecifikácie, práve ten označuje markantný rozdiel medzi dvojicou. Zatiaľ čo pôvodný model dosahuje rýchlosti 1 000 MB/s pre čítanie a 800 MB/s pre zápis, v prípade novinky je to už 2 100 MB/s pre čítanie a 1 500 MB/s pre zápis.

Výrobca bohužiaľ neuvádza, k akému veľkému rozdielu dochádza v predajných cenách. Aj teraz ale tvrdí, že hlavnou výhodou je skvelý pomer medzi cenou a výkonom, a to aj v porovnaní s klasickými SSD diskami.

Rovnako ako ostatné SSD disky ADATA a XPG, tak aj SX6000 Pro obsahuje rad funkcií pre zvýšenie výkonu a predĺženie životnosti. To zahŕňa napríklad Host Memory Buffer a SLC Caching, ktoré zaisťujú lepšie rozloženie výkonu aj pri náročných úlohách.

SX6000 Pro tiež podporuje opravný kód LDPC (Low-Density Parity-Check), ktorý vie odhaliť a opraviť širokú škálu chýb v dátach, a zaistiť tak spoľahlivejšie prenosy a dlhšiu životnosť disku.

Výrobca špeciálne vyzdvihuje jednostranný dizajn s hrúbkou 2,15 mm, tenší než štandardné SSD disky veľkosti M.2, vďaka čomu je disk obzvlášť vhodný pre notebooky, small-form-factor počítače a ultrabooky.

ADATA ponúka SX6000 Pro v kapacitách 256 GB, 512 GB a 1 TB. Každý z modelov s 5 ročnou zárukou. Podrobnosti o cenách a dostupnosti neuvádza.

04.09.2018

+