MojWindows

Aktualizované 16.8. – Vyzerá to tak, že k sprístupneniu aplikácie pre zariadenia s Windows 10 „April 2018 Update“ došlo omylom. Programový manažér Vishnu Nath z Microsoftu prostredníctvom sociálnej siete Twitter oznámil, že aplikácia je opäť použiteľná len na testovacích zostavách „Redstone 5“.


Microsoft len nedávno umožnil verejnosti zapojenej do programu Windows Insider vyskúšať pripravovanú aplikáciu „Váš telefón“, ktorá vo svojej plnohodnotnej verzii umožní odpovedať na prijaté správy, spravovať upozornenia, manipulovať s uloženými fotografiami, ako aj vykonávať ďalšie úkony.

Aplikácia sa ale nachádzala v počiatočnom štádiu, kedy nefungovala úplne spoľahlivo, a navyše disponovala len veľmi základnou funkcionalitou. Android smartfóny sa dali prepojiť s počítačom a následne používateľ mohol z prostredia Windows 10 prezerať fotografie uložené v pamäti telefónu.

Všeobecné očakávanie bolo také, že aplikácia bude postupne upravovaná, až kým nebude obsahovať všetky vopred ohlásené možnosti, a až potom bude vydaná pre bežných používateľov. Microsoft má ale zjavne trochu iné plány.

Aplikácia „Váš telefón“ je k dnešnému dňu už širokej verejnosti dostupná prostredníctvom obchodu Microsoft Store, a to aj napriek tomu, že jej možnosti sú stále rovnako limitované.

Vyskúšať si ju môže každý, kto vlastní smartfón so systémom Android 7.0+ a na svojom počítači má nainštalovaný Windows 10 s aktualizáciou „April 2018 Update“. Majitelia iPhonov majú nateraz smolu, zatiaľ ich nie je možné ani spárovať.

Na rozšírení funkcionality aplikácie sa podľa dostupných informácií intenzívne pracuje, no zatiaľ nie je známe, kedy by mala byť dostupná v relatívne finálnej podobe. Jasné je len to, že pred sebou má ešte dlhú cestu.

Náš tip
Asistent pre telefón končí, aplikácia stratila svoje opodstatnenie

16.08.2018

+