MojWindows

Prvé informácie o pripravovanej aplikácii „Váš telefón“, ktorá poslúži na užšie prepojenie počítača so smartfónom a používateľovi umožní odpovedať na prijaté správy, spravovať upozornenia a manipulovať s uloženými fotografiami, siahajú ešte na začiatok marca.

Microsoft ju predstavil na vývojárskej konferencii Build 2018, no odvtedy chýbali akékoľvek ďalšie informácie, ako aj možnosť aplikáciu si nainštalovať. Vo svetle nových udalostí to našťastie vyzerá tak, že dočkať by sme sa reálne mali ešte tento rok, pravdepodobne po boku jesennej aktualizácie „Redstone 5“.

Práve s najnovšími testovacími zostavami 17728 a 17730 bola členom programu Windows Insider sprístupnená jej prvotná verzia. V súčasnej podobe je po stránke ponúkaných možností veľmi limitovaná – umožňuje smartfón prepojiť a prehliadať, upravovať alebo presúvať fotografie, ktoré sú v ňom uložené.

Hoci prepojenie smartfónu s počítačom v našom prípade prebiehalo bezproblémovo, aplikáciu sme neboli schopní „prinútiť“ načítať fotografie. Ide o testovaciu verziu, preto predpokladáme, že situácia sa čoskoro zlepší.

 

V tomto duchu sa vyjadril aj Microsoft, ktorý uvádza, že v dohľadnej dobe bude aktualizovaná, vďaka čomu pribudnú aj očakávané veci – najmä čítanie a posielanie správ. Vzhľadom na to, že ide o samostatnú aplikáciu spravovanú cez Microsoft Store, pravidelné vydávanie aktualizácií by nemalo predstavovať najmenší problém.

Aplikácia „Váš telefón“ by podľa všetkého mohla postupom času predstavovať náhradu za momentálne dostupné prepojenie smartfónu umiestnenú v systémových nastaveniach, respektíve za aplikáciu „Microsoft Phone Companion“.

Pre jej používanie je zatiaľ potrebná testovacia zostava 17723 alebo novšia. Taktiež sa nezaobídete bez konta Microsoft, smartfónovej aplikácie Microsoft Apps a používania totožnej Wi-Fi na obidvoch zariadeniach. Nateraz sú podporované len smartfóny s operačným systémom Android 7.0+, v prípade iOS je zjavne problémom uzavretosť celej platformy.

Zdroj: Microsoft

06.08.2018

+