MojWindows

Microsoft vo svojom programe pre verejné testovanie pripravovaných verzií Windows 10 opätovne otvára nedávno zavedený okruh „Skip Ahead“. Prostredníctvom neho sa menšia časť záujemcov môže už teraz prihlásiť na testovanie ďalšej veľkej aktualizácie, ktorá bude pre verejnosť dostupná až na jar 2019.

Nakoľko Microsoft podľa dostupných informácií upúšta od používania označení „Redstone“, ďalšia aktualizácia je známa ako „Windows 10 19H1“. Stále ide len o interné označenie a k používateľom prirodzene dorazí s „priateľskejším“ názvom.

Zatiaľ nie je známe, čo presne by mohlo byť jej obsahom, no predpokladá sa, že konečne by sme sa mohli dočkať funkcie pre zoskupovanie aplikácií do jedného okna – „Sets“.

Prvé testovacie verzie tejto nadchádzajúcej verzie Windows 10 by sa mohli objaviť už čoskoro, no treba myslieť na to, že spočiatku nebudú obsahovať príliš veľa vylepšení, nakoľko vývojári budú systém postupne jemne upravovať a vytvárať tak živnú pôdu pre zavádzanie výraznejších zmien.

V ostatných okruhoch (Fast a Slow) budú naďalej dostupné skúšobné verzie najbližšej, jesennej aktualizácie (Redstone 5), ktorá by mala podľa plánov k používateľom doraziť niekedy počas septembra, prípadne októbra. Až po jej dokončení sa aj v tu prejde na testovanie aktualizácie „19H1“.

Vzhľadom na rozhodnutie znovuotvoriť okruh „Skip Ahead“ to ale vyzerá tak, že jesenná aktualizácia bude po stránke funkcií čoskoro hotová.

24.07.2018

+