MojWindows

Microsoft začal koncom apríla používateľov Windows smartfónov upozorňovať, že triu svojich biznis aplikácií Skype for Business, Microsoft Teams a Yammer čoskoro ukončí podporu, odstráni ich z ponuky Microsoft Store a niektoré z nich dokonca znefunkční.

Pôvodne k tomu malo dôjsť už koncom tohto týždňa, no tento plán sa zmenil a termíny boli v dvoch prípadoch značne predĺžené.

Komunikačná aplikácia Skype for Business pre Windows 10 Mobile bude podporovaná dokonca až do decembra 2019. Získala tak dodatočných 18 mesiacov podpory, čo je vzhľadom na predošlé vyhlásenia Microsoft poriadnym prekvapením.

Aby to nebolo málo, naďalej platí, že používať ju bude možné aj po tomto dátume, hoci už nedostane žiadne aktualizácie a jej funkčnosť nebude garantovaná.

Aplikácia Microsoft Teams bude podľa nových informácií z ponuky Microsoft Store odstránená 20. júla, pričom pre tých, ktorí si ju stihnú nainštalovať bude použiteľná až do 20. októbra. Po tomto termíne sa ale pri spustení bude zobrazovať chybová hláška. Celkovo tak získala dodatočných 5 mesiacov života.

Prečo došlo k tak náhlej zmene predtým avizovaných plánov nie je známe, Microsoft totiž neuvádza žiadne podrobnosti.

Zdroj: Microsoft 1 , 2

18.05.2018

+