MojWindows

Microsoft sa podľa aktuálnych informácií pripravuje na otvorenie nového vývojárskeho štúdia a  rozšírenie ponuky svojich exkluzívnych hier o novú sériu. Naznačuje to nedávna pracovná ponuka, v ktorej spoločnosť hľadá výkonného producenta pre riadenie tímov vyvíjajúcich takzvané AAA tituly.

Obvykle ide o vysoko kvalitné kúsky vyvíjané rozsiahlym tímom s požehnaným rozpočtom. Do tejto kategórie spadajú napríklad hry Halo 5: Guardians, Gears of War 4 alebo Forza. V ideálnom prípade by ale spoločnosť chcela zájsť ešte o čosi ďalej a na trh uviesť tituly „AAAA“ štandardu, teda absolútne trháky, oceňované kritikmi aj hernou komunitou.

O tom, že Microsoft sa chce v rámci herného segmentu zamerať na produkciu kvalitných exkluzivít nedávno hovoril aj Phil Spencer.

Xbox divízia navyše krátko na to získala novú posilu v podobe Darrella Gallaghera, ktorý má za sebou viac ako 20 rokov skúseností v oblasti vývoja hier a podieľal sa aj na znovuzrodení populárnej série Tomb Raider.

Zatiaľ prirodzene nie je vôbec známe, aké herné novinky môžeme očakávať. Pokiaľ sa niečo z tejto oblasti vôbec v dohľadnej dobe dozvieme, bude to na hernom veľtrhu E3 začiatkom júna.

Náš tip
Xbox zažíva rekordný rok, Microsoft sa podelil o štatistiky

Zdroj: Resetera

11.05.2018

+