MojWindows

Microsoft doteraz zvykol opravné aktualizácie pre počítače a smartfóny vydávať v rovnakom termíne, pokiaľ teda nešlo o neodkladnú kritickú záplatu, no tento mesiac to z neznámych dôvodov porušil. Zatiaľ čo počítače s podporovanými verziami systému Windows marcové aktualizácie dostali v riadnom termíne, smartfóny boli akosi opomenuté.

Našťastie sa na nich úplne nezabudlo a svoju dávku opráv dostávajú postupne. Ako prvé na rad prišli modely s najnovšou verziou Fall Creators Update, začiatkom týždňa sa pokračovalo s verziou Creators Update a včera bol proces dokončený aj pre tie staršie s Anniversary Update. Konkrétne by sa malo jednať o smartfóny Lumia 535, 540, 730/735, 830, Icon, 930 a 1520.

O jej obsahu špecificky pre smartfóny sa toho príliš veľa nevie, nakoľko dostupný jej len zoznam opráv pre počítače a problém s PDF súbormi tu prítomný nebol. Aktualizácia je dostupná tradičnou cestou cez nastavenia a jej inštaláciou sa mení číselné označenie zostavy na 14393.2126.

  • Opravené problémy v prehliadači Internet Explorer, ktorý prestával reagovať pri používaní vývojárskych nástrojov (F12) a modulu Browser Helper Object, mal problémy s tlačou XML dokumentov a aktualizovaný bol „Document Mode“ pre lepšiu viditeľnosť buniek v tabuľkách.
  • Problém s tlačou XML dokumentov bol opravený aj v prehliadači Microsoft Edge.
  • Opravený problém, kedy dochádzalo k zaseknutiu online prehrávania videa.
  • Odstránená bola kontrola kompatibility antivírusových riešení, kvôli čomu množstvo zariadení nemohlo dostávať kumulatívne aktualizácie pre Windows 10.
  • Opravený problém s WPF aplikáciami, ktoré prestali reagovať pri používaní na zariadeniach s dotykovou obrazovkou, po tom ako používateľ chvíľu nezadal vstup.
  • Súčasťou aktualizácie sú bezpečnostné záplaty pre Internet Explorer, Microsoft Edge, Microsoft Scripting Engine, Windows Desktop Bridge, Windows Kernel, Windows Shell, Windows MSXML, Windows Hyper-V, Windows Installer a Microsoft Graphics component.
21.03.2018

+