MojWindows

Pre Insiderov zapojených do okruhu Fast bola zverejnená ďalšia testovacia verzia pripravovanej aktualizácie označovanej ako „Spring Creators Update“. Tentokrát ide o zostavu 17127 s viacerými zmenami, ktoré si v našich končinách príliš nevychutnáme – týkajú sa digitálnej asistentky Cortana.

Ide o novú profilovú stránku v sekcii Notebook, kde je možné pridávať a upravovať obľúbené miesta pre získanie podrobných informácií vrátane prehľadu dopravnej situácie a navigačných pokynov. Do budúcnosti sa počíta s pridaním správy pre rodinu, používateľské účty, záujmy a ďalšie podobné veci.

Sekcia Notebook dostala ešte v zostave 17063 nový dizajn. Ten je teraz, po kratšom testovaní, dostupný pre všetky regióny, kde funguje Cortana. Navyše celá sekcia prešla viacerými vylepšeniami po stránke výkonu a reagovať teraz má podstatne rýchlejšie.

Pre doplnky ako Počasie, Šport a Noviny zaradené v sekcii Notebook boli do systému pridané tipy na ich používanie prostredníctvom Cortany.

Zvyšným obsahom aktuálnej zostavy sú už len všeobecné opravy chýb v rôznych častiach systému vrátane platformy Windows Mixed Reality.

21.03.2018

+