MojWindows

Nie je to tak dávno, čo sa letecká spoločnosť Delta Air Lines pri obnove hardvérového parku pre svoj personál rozhodla dovtedy používané smartfóny Lumia a tablety Surface  vymeniť za kúsky od spoločnosti Apple, a aktuálne dáva produktom spoločnosti Microsoft zbohom aj francúzsky výrobca lietadiel Airbus.

Ako uvádza portál The Register, výkonný riaditeľ spoločnosti, Tom Enders o rozhodnutí prejsť z používania Microsoft Office na riešenie G Suite od Googlu už informoval svojich podriadených prostredníctvom internej správy.

O tejto zmene v nej hovorí ako o strategickom riešení, ktoré predstavuje jasnú čiaru za minulosťou a bude formovať budúcu podobu celej firmy, ktorá zamestnáva viac ako 130 000 ľudí. Dôvody ale bližšie nešpecifikuje, preto nie je známe, prečo v rámci digitálnej transformácie nesiahol napríklad po službe Office 365.

Prechod na nové riešenie nebude pri takto veľkej firme práve najjednoduchší. Zmena má prebiehať postupne počas nadchádzajúcich 18 mesiacov, v rámci čomu prebehne aj potrebné preškolenie zamestnancov.

Náš tip
Policajné oddelenie v New Yorku vymení 36 000 Lumií za iPhony, projekt napriek tomu považuje za úspech

Zdroj: TheRegister

17.03.2018

+