MojWindows

Podľa najnovších informácií z viacerých zdrojov, Microsoft aktívne pripravuje mobilné zariadenie novej generácie, ktoré by malo predstavovať skladací tablet s orientáciou na prácu s dotykovým perom v kombinácii s 4G LTE konektivitou a možnosťou telefonovať, či posielať správy. Projekt je zatiaľ známy len pod kódovým označením Project Andromeda a hoci zo strany Microsoftu nebolo nič oficiálne potvrdené, začínajú sa objavovať dodatočné informácie.

Podľa nich má na pripravovanom zariadení pracovať aj známy Alex Kipman, ktorý je tvorcom okuliarov HoloLens pre rozšírenú realitu. Na základe týchto informácií sa vynorili špekulácie, že skladací displej tabletu bude holografický. Na projekte sa má ale okrem Kipmana podieľať viacero ľudí z tímov pracujúcich na technológiách Kinect a HoloLens, no žiaden zo zdrojov nebol zatiaľ schopný overiť, čo presne majú za úlohu.

Skladací tablet je zaujímavý hlavné tým, že používateľ bude mať na výber medzi kompaktným zariadením pri zloženom displeji a väčšou zobrazovacou plochou pri jeho rozložení. Patenty popisujúce podobné kompaktné zariadenia s dvojpanelovým displejom Microsoft získal už v minulosti, preto sa predpokladá, že práve o tie sa bude opierať. V súvislosti s prípravou tohto zariadenia sa má pracovať aj na aplikáciách, ktoré by dokázali zmysluplne ťažiť práve zo skutočnosti, že používateľ bude prechádzať medzi dvojicou pracovných režimov. Stále však má ísť o takzvané UWP aplikácie, ktoré budú distribuované cez Microsoft Store.

Kvôli podpore pre dátové siete sa spočiatku objavovali dohady, že práve Andromeda bude tajomným a roky očakávaným zariadením Surface Phone. Tie sa ale vo svetle doplňujúcich informácií ukázali ako nesprávne a Andromeda má byť úplne iným projektom. Ide o snahu Microsoftu preniknúť do novej kategórie zariadení, ktoré by mohli uspieť na dnešnom trhu. Platí ale to, že nepôjde o masovú záležitosť. Počíta sa jednak s vyššou cenou, ako aj orientáciou na veľmi špecifický typ používateľa.

Zdroj: Thurrot

02.11.2017

+