MojWindows

Spoločnosť Microsoft dnes oznámila, že svoje okuliare HoloLens pre rozšírenú realitu začne oficiálne predávať v ďalších 29 krajinách po celom svete. Takmer tri roky po ich predstavení tak konečne príde rad aj na nás. V zozname sa totiž nachádzajú aj Slovensko a Česká republika.

Ďalšími krajinami, kde budú okuliare HoloLens dostupné sú Rakúsko, Belgicko, Bulharsko, Chorvátsko, Cyprus, Dánsko, Estónsko, Fínsko, Grécko, Maďarsko, Island, Taliansko, Lotyšsko, Lichtenštajnsko, Litva, Luxembursko, Malta, Holandsko, Nórsko, Poľsko, Portugalsko, Rumunsko, Slovinsko, Španielsko, Švédsko, Švajčiarsko a Turecko.

Náš tip
Microsoft HoloLens – okuliare pre rozšírenú realitu na vlastnej koži | Prvé dojmy

Po aktuálnom rozšírení predajných miest budú okuliare dostupné celkovo v 39 krajinách. Informácie na oficiálne stránke uvádzajú, že predaj v pridaných krajinách bude spustený od 1. decembra. Vývojárska verzia sa síce predáva za 3000 dolárov, no v Európe sa cena pohybuje na úrovni 3100€, takže tú môžeme očakávať aj v našich končinách.

Hoci si okuliare HoloLens môže zakúpiť každý, kto je za ne ochotný zaplatiť, v súčasnej verzii nie sú určené pre bežného používateľa, ale pre vývojárov a spoločnosti, kde rozšírená realita nájde uplatnenie. Hoci Microsoft doteraz nezverejnil koľko presne kusov sa predalo, začiatkom roka informoval, že HoloLens dosahuje predaje v tisícoch kusov, s čím je spoločnosť spokojná.

V tejto oblasti vidí veľký potenciál do budúcnosti, a preto do nej aj značne investuje. Ešte koncom marca sa na oficiálnom blogu pochválila, že pre HoloLens je dostupných už 150 aplikácií, no a dnes už ich má byť takmer 200. Momentálne už má dokonca vývojom prechádzať ďalšia generácia „HoloLens 2“, ktorá sa na trhu údajne objaví najskôr v roku 2019.

01.11.2017

+