MojWindows

Po tom, ako boli dokončené práce na aktualizácii Fall Creators Update oficiálne, vývojári sa pustili do prác na ďalšej novinke, nateraz známej len pod kódovým označením „Redstone 4“. Jej súčasťou by mali byť jednak veci, ktoré sa jednoducho nestihli pripraviť v rámci Fall Creators Update, ale aj množstvo ďalších vylepšení a nových funkcií. Prvú ochutnávku pripravovaných noviniek majú v rámci zostavy 17017 k dispozícii Insideri, ktorí boli zapojení do okruhov „Skip Ahead“ a „Fast ring“.

Medzi najväčšie vylepšenia tu patrí pridanie funkcie „Cortana Collections“, ktorá slúži na to, aby používateľ v rozhraní digitálnej asistentky mohol ukladať a jednoduchým spôsobom spravovať položky, ktoré ho zaujímajú. Kolekcie môžu pozostávať z kníh, filmov, receptov, reštaurácií, či obľúbených nákupných miest a podobne.

Ďalšou novinkou, ktorá už našťastie nie je viazaná na Cortanu, je rozšírenie nastavení o správu procesov po spustení systému. Sekcia „Startup Settings“ poskytuje prehľad o tom, aké programy tretích strán sa spúšťajú zároveň so systémom. Používateľ tak môže aplikáciám automatické spustenie zakázať, čím dokáže urýchliť štart celého systému. Celkovo ale nejde o žiadnu veľkú novinku, nakoľko procesy doteraz bolo možné spravovať priamo cez „Správcu úloh“, prípadne nástroj „msconfig“. Dostupnosť cez systémové nastavenia by však mohla byť priateľskejšia aj pre menej skúsených používateľov, no otázne je, či vôbec budú vedieť, čo vypnúť.

17.10.2017

+