MojWindows

Microsoft začiatkom roka predstavil nový notebook Surface Laptop s operačným systémom Windows 10 S, ktorý je orientovaný primárne na vzdelávací segment. Počas oficiálnej prezentácia bolo ako tradične spomenutých viacero hardvérových konfigurácií, pričom niektoré z nich neboli doteraz dostupné.

Náš tip
Diagnostický nástroj pre zariadenia rodiny Surface je dostupný cez Windows Store

Ako upozornil portál Neowin, najvyššia konfigurácia s procesorom Intel Core i7, 16 GB RAM a 1 TB SSD diskom sa do predaja dostáva až v týchto dňoch. Určená je pre tých najnáročnejších fanúšikov zariadení rodiny Surface, čomu zodpovedá aj predajná cena na úrovni približne 2900€. Surface Laptop v najvyššej konfigurácii je navyše dostupný len v jedinom farebnom vyhotovení Platinum. Predobjednávky z oficiálnych stránok Microsoftu už boli spustené, no začiatok distribúcie je stanovený na 3. októbra.

Čo sa týka nových zariadení rodiny Surface, Microsoft zjednotil ich ceny. Za rovnakú sumu si tak môžete kúpiť Surface Laptop alebo Surface Pro v totožnej konfigurácii. Rozdielom je však to, že Surface Pro nemá v balení klávesnicu, ktorú je nutné dokúpiť. Okrem toho ale obsahuje operačný systém Windows 10 Pro.

Náš tip
Surface Pro a Surface Laptop si svojpomocne neopravíte ani nevylepšíte

Zdroj: Neowin

05.09.2017

+