MojWindows

Okrem štatistickej firmy AdDuplex, ktorá zverejnila informácie ohľadom rozširovania aktualizácie Creators Update, sa o prehľad podielu jednotlivých operačných systémom podelila aj spoločnosť NetMarketShare.

Podľa najnovšieho prehľadu si z operačných systémov Windows medzimesačne polepšil len Windows XP, pričom Windows 7 a Windows 8.1 vykázali miernu stratu. Čo sa týka najnovšieho počinu Microsoftu, systému Windows 10, tak ten začal stagnovať a prakticky tak nevykázal žiadnu zmenu. Z májového podielu 26,78% „poskočil“ na 26,8%.

Windows XP, ktorý nedávno oslávil 15 rokov od svojho vydania, sa zjavne stále teší priazni používateľov, a to napriek tomu, že podpora mu už bola ukončená a od aktívneho používania sú používatelia odhováraní. V porovnaní s májovými číslami si polepšil o solídny kúsok 1,28% a momentálne sa nachádza na 6,94% počítačov.

Windows

Windows 7 z pôvodného podielu 49,46% klesol na aktuálnu hodnotu 49,04% a Windows 8.1 vykázal pokles zo 6,74% na 6,4%. Celkovo ale ide na trhu s operačnými systémami len o minimálne zmeny.

Náš tip
Počítače s Windows XP boli v drvivej väčšine prípadov imúnne voči WannaCry, používateľov chránil pád systému

03.07.2017

+