MojWindows

Po aplikácii Affinity Photo prichádza na zariadenia s operačným systémom Windows ďalší fotografický editor pôvodne dostupný exkluzívne pre operačný systém Mac OS. Luminar, ako sa aplikácia nazýva, sa teší medzi prívržencami nahryznutého jablka značnej popularite, a preto sa vývojári rozhodli svoju pôsobnosť rozšíriť aj na Windows, kde môžu nahnať ďalších používateľov.

Aplikácia Luminar je momentálne dostupná v rámci otvoreného beta testu, kedy ju záujemcovia môžu vyskúšať bezplatne. Nakoľko obsahuje viac ako 300 pokročilých aj jednoduchých nástrojov pre úpravu fotografií, má ísť o pomerne silného konkurenta pre Adobe Lightroom.

Ako ale tvorcovia upozorňujú, vybrané z funkcií ešte neboli implementované, no pred vydaním finálnej verzie, ktoré je plánované ešte na tento rok, to bude napravené. Nechýba však pokročilá úprava pomocou umelej inteligencie, kedy používateľ fotky upravuje len prostredníctvom posuvníka.

Luminar

Ako najhlavnejšie aspekty aplikácie Luminar sú vyzdvihované veci ako prispôsobiteľné používateľské rozhranie, preddefinované štýly, pripravené filtre, konverzia formátu RAW a nedeštruktívne pracovné postupy. Pokiaľ máte záujem Luminar pre Windows vyskúšať, môžete sa zaregistrovať do spomínaného beta testu.

Luminar 3

Zdroj: PetaPixel

24.07.2017

+