MojWindows

Microsoft prednedávnom ohlásil, že aplikácia OneNote prejde na všetkých platformách významnejšími zmenami, no nepriblížil presný termín, kedy k tomu dôjde. Aktuálne to vyzerá tak, že novinky sú na spadnutie, nakoľko prvú ochutnávku pripravovaných vylepšení už môžu vyskúšať členovia programu Windows Insider zaradení do okruhu Fast.

Cieľom novej verzie OneNote je ponúknuť rovnaké rozhranie a funkcie naprieč všetkými dostupnými platformami. Nová verzia s označením 17.8269.5756 taktiež prináša množstvo vylepšení po stránke funkcionality.

  • Od novej verzie bude pre používateľov omnoho jednoduchšie riešiť nájsť a odstrániť problémy s konfliktami pri ukladaní obsahu, ku ktorým dochádza v zdieľaných poznámkových blokoch.
  • Pribudlo zobrazovanie náhľadov stránok, kedy sa zobrazuje niekoľko prvých slov každej stránky, aby mal používateľ približnú predstavu o tom, na čo kliká.
  • OneNote bude zvýrazňovať obsah, ktorý bol v zdieľanom poznámkovom bloku upravený používateľmi, ktorí k nemu majú prístup. Okrem toho je možné skrývať podstránky poznámkového bloku pre lepšiu prehľadnosť.
  • Pribudla aj možnosť používať vyhľadávanie textu pomocou klávesovej skratky CTL+F, ako aj funkcia „Povedzte, čo chcete urobiť“.
  • Pre poznámkové bloky pribudlo viacero možností prispôsobenia ako pridávanie názvov a zmena farby.

 

04.06.2017

+