MojWindows

Microsoft začal používateľov svojej služby Docs.com upozorňovať, že v polovici decembra dôjde k jej zrušeniu. V oficiálnom príspevku spoločnosť uvádza, že Docs.com sa po stránke svojich funkcií prekrýva s ostatnými službami ako napríklad SlideShare a OneDrive, čo nie je želaným efektom. Na základe snahy modernizovať a zjednotiť ponuku padlo rozhodnutie Docs.com zrušiť.

Práve službu SlideShare, ktorú získal po akvizícii spoločnosti LinkedIn, Microsoft označuje ako „ideálnu platformu pre verejné zdieľanie dokumentov Word, PowerPoint a PDF“. Na súkromné zdieľanie má byť z portfólia Microsoftu vhodným zase cloudová služba OneDrive.

Zaujímavé je na tom to, že Microsoft svoju službu Docs.com spustil len pred dvomi rokmi a rovnako ako v prípade dnes už zrušenej sociálnej siete So.cl, ju príliš nepropagoval. Väčšina ľudí tak ani nevedela, že niečo také vôbec existuje.

Docs.com slúžila na zdieľanie dokumentov, pričom každý používateľ tu mal vlastný profil, prostredníctvom ktorého ho bolo možné vyhľadať a sledovať, aké dokumenty zverejňuje. Čiastočne by sa to dalo prirovnať k sociálnej siete Facebook, no príspevky tu predstavovali celé dokumenty.

Služba sa postupne bude pripravovať na svoje zrušenie. Od 9.júna nebude možné vytvárať nové používateľské účty, pričom existujúci používatelia môžu dokumente naďalej  publikovať a upravovať až do 1. augusta. Od tohto dáumu až do 15. decembra 2017, kedy dôjde k úplnému zrušeniu, bude možné dokumenty už len prezerať a zálohovať.

Docs.com

Zdroj: Microsoft

10.06.2017

+