MojWindows

Microsoft ešte koncom roka 2011 spustil svoju vlastnú sociálnu sieť So.cl, ktorá sa mala od konkurencie odlišovať tým, že bola zameraná na spoluprácu ľudí z rovnakej komunity, a nie len na tradičnú komunikáciu. Svoje brány otvorila najskôr pre študentov, neskôr bola sprístupnená pre všetkých, pričom postupom času pribudla aj podpora pre mobilné zariadenia. Hoci sa z počiatku predpokladalo, že Microsoft pripravuje priameho konkurenta pre Facebook, neskôr sa ukázalo, že to  tak nie je.

Sociálna sieť So.cl dokonca využívala integrácie z Facebooku, a jej používatelia sa tak mohli prihlasovať aj pomocou účtu z tejto sociálnej siete. Kvôli veľkému dôrazu na fotografie a videá, čiastočne navyše pripomínala dnes veľmi populárny Pinterest.

Napriek tomu sa o nejakej väčšej popularite dá hovoriť len veľmi ťažko, dodnes napríklad väčšina ľudí ani nevie, že Microsoft nejakú sociálnu sieť vlastní. Táto skutočnosť sa navyše čoskoro zmení. Microsoft po viac ako piatich rokoch od spustenia So.cl oznámil, že k 15.marcu táto sociálna sieť prestane existovať. Nepôjde ale o žiaden veľký problém, celý projekt totiž pochádzal z dielne vývojárskeho tímu Fuse Labs, ktorý sa zameriava na rôzne experimenty.

socl

Zdroj: Techcrunch

08.03.2017

+