MojWindows

Spoločnosť Epson známa prevažne výrobou tlačiarní a projektorov, bola zaradená medzi 100 najlepších globálnych inovátorov roku 2016 vyhlásených filadelfskou spoločnosťou Clarivate Analytics. Epson sa na tomto zozname objavuje každoročne už od svojho vzniku v roku 2011. Nakoľko spoločnosť opakovane informovala, že každý deň investuje viac ako milión dolárov do výskumu a vývoja, dáva to zmysel.

100 najlepších globálnych inovátorov

Spoločnost Clarivate Analytics analyzuje duševné vlastníctvo a patentové trendy založené na majetkových údajoch a určuje najinovatívnejšie korporácie a inštitúcie na svete. Ich analýza zahŕňa štyri hlavné kritéria: objem, úspešnosť, globalizáciu a vplyv. Správa o 100 najlepších globálnych inovátoroch, ktorá bola prvýkrát zverejnená v roku 2011, teraz oslavuje už svoj šiesty ročník.

Spoločnost Clarivate Analytics, uviedla: „Metodika výberu 100 najlepších globálnych inovátorov analyzuje patenty s ohľadom na štyri hlavné kritéria (objem, úspešnosť, globalizácia a vplyv). Spoločnosť Epson bola do zoznamu vybraná predovšetkým pre svoju mieru úspešnosti, čo je ukazovateľ, ktorý udáva pomer udelených patentov k počtu podaných žiadostí.“

Náš tip
Epson ukázal tohtoročné novinky, prezradil ako vybrať dobrý projektor

Duševné vlastníctvo v spoločnosti Epson

Spoločnosť Epson podáva každý rok okolo 4 000 patentových prihlášok. Spoločnosť vlastní a spravuje približne 50 000 patentov po celom svete a neustále spolupracuje s patentovými agentúrami v dvadsiatich či viacerých krajinách. V patentovom rebríčku za fiškálny rok 2015 obsadila spoločnosť Epson 7. miesto v Japonsku, 16. miesto v Spojených štátoch a 15. miesto v Číne (medzi zahraničnými spoločnosťami). Spoločnosť Epson je považovaná za lídra vo svojom oboru, čo sa týka množstva a kvality patentov v kategóriách produktov, ako sú atramentové tlačiarne či projektory.

Náš tip
Slováci považujú tlačiareň za nevyhnutný pracovný nástroj, denne vytlačia 31 strán

28.06.2017

+