MojWindows

Pri množstve aplikácií a obrovskej diverzite konfigurácií, ktoré používame, nie je výskyt problémov pri práci s operačným systémom až tak prekvapivým. Či už chceme alebo nie, počas dlhodobého používania skôr, či neskôr narazíme na nejaké tie problémy. Nevyhnutný vznik týchto situácií si uvedomuje aj Microsoft, ktorý sa v prípade operačného systému Windows 10 snaží používateľom z nepríjemných situácií pomôcť.

Za týmto účelom je priamou súčasťou systému celá sada jednoduchých diagnostických a opravných nástrojov. Tie tu síce boli prítomné aj pred príchodom Creators Update, no je to práve táto aktualizácia, ktorá k nim podstatne uľahčuje prístup.

Namiesto toho, aby ich používateľ musel zložito hľadať v Ovládacom paneli, ich po novom nájde všetky pekne pokope v Nastaveniach. Vo väčšine prípadov síce dokážu pomôcť len so základnými problémami, no stále predstavujú dobrý začiatok, kde by mal používateľ v prípade problémov začať ešte predtým, ako pristúpi ku komplikovanejším riešeniam.

Ako jednoducho nájsť a odstrániť najzákladnejšie problémy vo Windows 10 Creators Update

V prípade, že vo vašom systéme Windows 10 vo verzii Creators Update niečo nefunguje tak, ako by malo, vyskúšajte poradcov pri riešení problémov. Tieto jednoduché nástroje dokážu nájsť a opraviť množstvo najbežnejších problémov. Stránka „Riešenie problémov“ v Nastaveniach obsahuje celkovo 19 takýchto nástrojov, ktoré pokrývajú širokú škálu oblastí, kde sa vyskytujú problémy. Stačí si len vybrať ten, ktorý sa týka konkrétneho problému.

  • Otvorte si Nastavenia (Win + I).
  • Prejdite do ponuky Aktualizácia a zabezpečenie.
  • Z ponuky na ľavej strane vyberte Riešenie problémov.
  • Teraz už len z ponuky dostupných nástrojov vyberte ten, ktorý čo najlepšie popisuje oblasť vašich problémov.
  • Kliknite naňho a následne kliknite na tlačidlo „Spustiť poradcu pri riešení problémov“.
  • V prípade potreby postupujete podľa pokynov nástroja.
  • Po tom, čo nástroje spraví diagnostiku a pokúsi sa vyriešiť nájdený problém, zobrazí ešte podrobnú správu s výsledkami.
  • V prípade, že nástroje nedokázali pomôcť, budete sa musieť po riešení rozhliadnuť inde. Na úplné základy by ale mali postačovať.

 

Riesenie problemov

04.05.2017

+