MojWindows

Mobilný segment predstavuje pre Microsoft dôležitú oblasť, kde potrebuje naďalej pôsobiť ak chce uspieť v dlhodobom časovom horizonte. To, že tejto oblasti sa bude naďalej venovať naznačil aj samotný výkonný riaditeľ Satya Nadella. Najnovšie informácie z prostredia spoločnosti navyše hovoria o tom, že aktívny vývoj mobilného systému, no aj hardvéru naďalej prebieha.

Portál Thurrot s odvolaním na svoje dva nezávislé a dôveryhodné zdroje priamo z Microsoftu uvádza, že hoci spoločnosť navonok ukončila práce na nových smartfónoch, v skutočnosti sa tejto oblasti naďalej venuje. Momentálne má interným testovaným prechádzať nové mobilné zariadenie, pre ktoré je dokonca vytvorená samostatná vývojárska vetva operačného systému Windows 10 Mobile.

Portál ďalej píše, že s informáciami, ktoré sa týkajú zmien vo vývoji mobilného systému sa stretáva už dlhšiu dobu. Microsoft má v rámci testovaného zariadenie plánovať priniesť nový používateľský zážitok a na základe toho majú prebiehať zmeny v systémovom rozhraní.

Podrobnosti o tom, akým smerom sa systém bude vyvíjať momentálne nie sú známe, nakoľko sa aktívny vývoj nachádza v ranom štádiu. Z tohto dôvodu sa aktuálne plány spoločnosti môžu v nadchádzajúcich mesiacoch dramaticky zmeniť. Napriek tomu má byť vydanie mobilného zariadenia zaradené do viacerých dlhodobých plánov Microsoftu, pričom v ideálnom prípade by malo byť uvedené v horizonte nadchádzajúceho roka.

V rámci zverejnených informácií portál ďalej špekuluje, že v rámci zmien operačného systému Windows 10 Mobile je na spadnutie zrušenie podpory pre staršie aplikácie. Napríklad má ísť aj o tie aplikácie, ktoré sú vytvorené s využitím plugi-nu Silverlight.

To, či sú najnovšie informácie správne je ale nateraz otázne. Počas posledných troch veľkých prezentácií Microsoftu o mobilných zariadeniach prakticky nepadlo ani slovo a spoločnosť sa zamerala skôr na konkurenčné platformy, kde začala ponúkať viacero softvérových riešení.

Náš tip
“Feature2” alebo aká je momentálna situácia ohľadom vývoja Windows 10 Mobile | Smartfóny

Zdroj: Thurrot

30.05.2017

+