MojWindows

Utvrdením, že do kyberbezpečnosti je neustále potrebné investovať čas a finančné prostriedky bolo nedávne masívne rozšírenie malvéru WannCry. Táto situácia opäť ukázala, ako veľmi zraniteľní sú nielen bežní používatelia, ale aj veľké spoločnosti.

Microsoft pritom už dávnejšie avizoval, že v nadchádzajúcich rokoch plánuje výskum a vývoj v oblasti bezpečnosti podporovať viac ako miliardou dolárov ročne. Akvizícia spoločnosti Hexadite je tak ďalším z krokov v tejto oblasti. Microsoft mala podľa zverejnených informácií stáť 100 miliónov dolárov.

Spoločnosť Hexadite, ktorá má výskumné a vývojové centrum v Izraeli, sa zaoberá technológiami pre detekciu a okamžité varovanie pri kyberútokoch. Zapojením umelej inteligencie dokáže včas upozorniť na potencionálnu hrozbu a vďaka automatizácii pri reálnom útoku dokonca nájsť možné riešenie ako ho zastaviť. Bezpečnostní experti  vo forme, ktorá používa tieto riešenia, sa tak nemusia venovať jednoduchým problémom a majú dostatok času zamerať sa na náročné veci.

Náš tip
Hviezda seriálu Mr.Robot tvárou novej bezpečnostnej kampane spoločnosti HP | Bezpečnosť

Zdroj: Techcrunch

27.05.2017

+